| 2019. november. 3. | 1 perc olvasás

Nagysikerű jótékonysági sütivásárt tartottak Lövőn

Levente lépteiért rendeztek jótékonysági süteményvásárt Lövőn vasárnap. A finomságokban bővelkedő derűs hangulatú rendezvényen rengetegen járultak egy-egy sütemény elfogyasztása után a perselyhez, hogy jótékonykodhassanak.

Mézeskalácsházak, krémes és színes, gyümölcsös sütemények, sós ropogtatnivalók - aligha van olyan vidékünkön ismert sütemény, amely ne jelent volna meg a jótékonysági rendezvény tálcáin. - Házi sütemények készültek a mai rendezvényre, hiszen elsősorban a háziasszonyokat szólítottam meg - emelte ki Tischlerné Németh Noémi, Lövő alpolgármestere, a rendezvény ötletgazdája. - Megkerestem az idősek kulbját, a Faluszépítő kört és már civil szervezeteket is. Mindennek meg is lett az eredménye, már a kezdéskor több, mint 50-en voltunk és ez a szám folyamatosan növekedett - világíott rá.

A faluban mindenképpen szerettek volna beszállni az országos jótékonysági akciósorozatba. Azért döntöttek a sütemények mellett, mert köztudottan sok kiváló háziasszony van a faluban és a nyalánkságokat mindenki szereti.

A vasárnap délutáni időpont kedvezett a rendezvény népszerűségének, azonban ez a településen lévő kiváló közösségi szellemnek is köszönhető - ezért támogatta a rendezvényt Lövő Önkormányzata is. - Azon felül, hogy nemes cél érdekében gyűjtünk, ez a rendezvény közösségi programnak is kiváló - emelte ki Hollósi Gábor polgármester. - Ugyanis a jó szándéktól vezérelt emberek finom falatok, egymás süteménykülönlegességei mellett beszélgethetnek, megvitathatják egymással ügyes-bajos dolgaikat - fejtette ki.

A Levente kezeléséhez szükséges 700 millió forintot ugyan már korábban összegyűjtötte az ország, de hogy az apróság családja igazán megkönnyebbülhessen, minden segítségre szüksége van - ezt jól tudva rengeteg lövői járult a perselyhez, hogy jótékonykodhasson. Az akció keretében összesen 400 ezer forintot gyűjtöttek össze a lövőiek!

Borítókép: Lövő község Facebook-oldala

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek