| 2020. július. 3. | 1 perc olvasás

Nagyszabású véradás mozgatta meg a Jereván lakótelepen élőket!

Nagyszabású véradás mozgatta meg a Jereván lakótelepen élőket pénteken. A rendezvényt a Magyar Vöröskereszt Jereváni Nyugdíjas Alapszervezete, a jereváni részönkormányzat, valamint a vöröskereszt szervezte. A cél pedig a a nyári vérkészlet hiány pótlása, valamint a véradás népszerűsítése volt.

Már a program kezdete előtt folyamatosan gyülekeztek az emberek a véradásnak otthont adó épület előtt. Céljuk az volt, hogy önzetlenül segíthessenek embertársainkon egy hatalmas értékkel, a vérükkel. Ezért állt be a véradók sorába Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere is.  

- Nagyra becsülök minden olyan embert, aki vért ad. Az önzetlenség ezen formája ugyanis nagyon példamutató, hiszen aki itt a karját nyújtja, az több polgártársa életét is megmentheti ezzel a tettével – fűzte hozzá.

A példás összefogás által megvalósuló rendezvényt örömmel támogatta a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzata is. - A Magyar Vöröskereszt Jereváni Nyugdíjas Alapszervezete megkeresett minket azzal, hogy a rendezvény híre minél többekhez eljuthasson. Biztosak vagyunk abban, hogy rengetegen embert mozgat meg ez a program, hiszen a vér a legértékesebb, amit magunkból adhatunk a többi embernek – hívta fel erre a figyelmet Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke.  


fotók: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek