| 2020. június. 30. | 1 perc olvasás

Nagyszabású véradásra hívják a jerevániakat!

Nagyszabású véradásra hívja a Jereván lakótelep lakóit a Magyar Vöröskereszt Jereváni Nyugdíjas Alapszervezete, a jereváni részönkormányzat, valamint a vöröskereszt. A cél a nyári vérkészlet hiány pótlása, és a véradás népszerűsítése.

Plakátok hirdetik már minden lépcsőház ajtaján, hogy pénteken a Magyar Vöröskereszt Jereváni Nyugdíjas Alapszervezetének központjába várják a véradókat. A négyórás időtartam alatt szeretnék, hogy a lehető legtöbben ellátogassanak ide a lakótelepen élők közül.

- Nagy öröm a településrész önkormányzata számára, hogy a nagyon aktív civil szervezetek sorában tudhatja a Magyar Vöröskereszt Jereváni Nyugdíjas Alapszervezetét, amely egy rendkívül nemes akciót szervezett meg most a lakótelepen – emelte ki Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke. - Mi ezt nagyon szívesen támogatjuk, így például igyekeztük a településrész minden lakásába eljuttatni az esemény felhívását – fűzte hozzá.

Az akció kettős célú, hiszen a véradás népszerűsítése mellett a nyáron fellépő vérkészlet hiány pótlását is szeretnék segíteni a szervezők.

- A véradás pénteken lesz 15 órától 19 óráig a nyugdjías klub épületében – tudtuk meg Csiszár Szabolcstól, Sopron alpolgármesterétől. - A Magyar Vöröskereszt Jereváni Nyugdíjas Alapszervezete kereste meg Tóth Évát, a Jereváni településrész elnökét, Magas Ádám önkormányzati képviselőt és jómagamat, hogy népszerűsítsük ezt a nemes eseményt. Ezt örömmel tesszük, hiszen úgy gondoljuk, hogy aki vért ad, az életet ment – emelte ki.


fotó: Griechisch Tamás

Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőtt. Fényképes igazolványt kell bemutatni az adatok felvételéhez, pl. személyigazolvány, diákigazolvány, jogosítvány, útlevél, valamint a TAJ kártyát és a lakcímkártyát is vinni kell.


fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek