Nagyszerű hangulat a II. Lőver Kupa úszóversenyen

12 klub 220 versenyzője ugrott a vízbe a II. Lőver Kupán szombaton. Az úszóversenyt a tágas, hangulatos, impozáns Lőver Uszodában, 25 m-es medencében rendezték meg.

A program az ”ebihalak” versenyével indult szombaton reggel 9 órakor. A kezdők megmérettetésén 100 gyermek vett részt, esetükben a legfontosabb cél az, hogy a kicsi úszók megszeressék a sportot. Ezt követően kezdődött a II. Lőver Kupa 12 klub, 4 nemzet 220 versenyzőjével. - Próbálgatjuk az uszoda lehetőségeit, mindenféle új dolgot megpróbálunk bevetni, hogy minél jobb legyen a versenynek a színvonala, és mondhatnám, hogy ez már egy főpróba a három hét múlva, november 11-12-13-án megrendezésre kerülő, immár 41. dr. Csík Ferenc emlékverseny előtt - mondta Kókai Zsolt, a Széchy Tamás Sportiskola úszó szakosztályának szakosztályvezetője, a sportesemény főszervezője. Az őszi időszak egy rövidpályás időszak, ezért is úsznak ma 25 m-es medencében a versenyzők. Idén először rendezik meg a korosztályos rövidpályás magyar bajnokságot, ahova szintidőket tudnak teljesíteni a versenyzők már ezen a versenyen is – tette hozzá Kókai Zsolt.

fotó: Griechisch Tamás
fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen Csiszár Szabolcs alpolgármester köszöntötte a sportolókat és a szurkolókat. Csiszár Szabolcs emlékeztetett, hogy az új uszoda megnyitásával a városvezetésnek célja az volt, hogy Sopron, illetve a Lőver uszoda fölkerüljön a hazai és a nemzetközi vizes sportok térképére. – Úgy gondolom, hogy azóta rövid, de nagyon-nagyon tartalmas és eredményes utat tettünk meg. A mai verseny is az úszásnak egy ünnepe, hiszen a 220 gyermek mellett legalább kétszer annyi szülő van itt a lelátón, akik szurkolnak a gyermekekért, fantasztikus érzés ez! Büszkék vagyunk, hogy helyszínt adunk a II. Lőver Kupának és gratulálunk természetesen a szervezőknek – mondta Csiszár Szabolcs alpolgármester.

fotó: Griechisch Tamás
fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek