| 2021. április. 3. | 1 perc olvasás

Nárciszültetéssel hívták fel a figyelmet az elesett betegek támogatására

A Soproni Gyógyközpont menedzsmentje és Szakdolgozói Szakmai Tanácsa nárciszültetéssel hívta fel a figyelmet az elesett betegek támogatására. A tavaszi virággal jelképesen tiszteletüket, együttérzésüket fejezték ki a betegek és családtagjaik iránt, továbbá megemlékeztek a koronavírus járványban elhunytakról is.

A görögök a nárciszt a halál virágának tartották, ezért vált a betegségek elleni küzdelem és a hospice ellátás szimbólumává. A virág a tavasz és a megújulás egyik szimbóluma, így a jövőbe vetett hitet, a betegségen való felülkerekedést is szimbolizálja, aminek különös aktualitást ad a jelenlegi járványhelyzet - hangsúlyozta Farkas Andrea ápolási igazgató.

A nárciszültetés üzenete, hogy segítsük elő az emberi méltóság élethosszig tartó megőrzését, erősítsük a súlyos betegekkel való együttérzést, támogassuk az elesetteket. Az élet változásai közül a halál, a gyász, a haldoklás elfogadása, megélése a legnehezebb. Az ápolási, gondozási munka során a betegek és hozzátartozók segítése ebben az életszakaszban kiemelt feladatunk. – tette hozzá.

A nárciszültetéssel a közelmúltban elhunyt Dr. Rakos Gyula osztályvezető főorvos emléke előtt is tisztelgett az intézmény menedzsmentje.

A virágokat a kórház névadója, Erzsébet királyné szobrához ültették. A gesztus további jelentéstartalommal bír, hiszen Erzsébet királyné a betegek és elesettek közismert támogatója volt.

Borítókép; Soproni Gyógyközpont 

Legnépszerűbb cikkek