| 2022. március. 29. | 1 perc olvasás

Nárciszültetéssel hívták fel a figyelmet az elesett betegek támogatására

A Soproni Gyógyközpontban 6. alkalommal tisztelegtek nárciszültetéssel a hospice ellátásban résztvevők és a gyógyíthatatlan betegségben szenvedők előtt. A kórház vezetősége és az Urológiai Osztály munkatársai néhai dr. Rosta Gábor osztályvezető főorvosról is megemlékeztek.

A nárcisz a betegségek elleni küzdelem és a hospice ellátás szimbóluma. A tavaszi virág a megújulást, a jövőbe vetett hitet, a betegségen való felülkerekedést is szimbolizálja – mondta el Farkas Andrea ápolási igazgató. Az élet változásai közül a gyász, a haldoklás elfogadása talán a legnehezebb. A hospice ellátás szellemiségében az a feladatunk, hogy próbáljunk a gyógyíthatatlan betegségben szenvedőknek olyan ellátást biztosítani, ami elviselhetővé, fájdalommentessé és emberhez méltóvá teszi az élet utolsó szakaszát – tette hozzá.

A nárciszültetéssel a tavaly elhunyt dr. Rosta Gábor osztályvezető főorvos emléke előtt is tisztelgett az intézmény vezetősége és az Urológiai Osztály munkatársai. Az eseményen részt vett dr. Bakai Judit, az osztályvezető főorvos özvegye is.

Dr. Kulcsár Dániel orvosigazgató-helyettes közvetlen kollégaként, barátként tekintett vissza dr. Rosta Gábor főorvos munkásságára, emberi értékeire. "Meghatározó személyisége volt az Urológiai Osztálynak, magas szintű szakmai tevékenysége mellett egész pályafutását a betegcentrikus, humánus magatartás jellemezte. Gondolatainkban folyamatosan jelen van, mindennapi tevékenységeinkben hordozzuk az emlékét és mindig jó szívvel emlegetjük" – idézte fel dr. Rosta Gábor alakját.

fotó: Soproni Gyógyközpont

A virágokat a kórház névadója, Erzsébet királyné szobrához ültették. A gesztus további jelentéstartalommal bír, hiszen Erzsébet királyné a betegek és elesettek közismert támogatója volt.

Legnépszerűbb cikkek