| 2022. március. 2. | 1 perc olvasás

Ne ijedjen meg, semmiképpen se kattintson a linkre!

Az elmúlt órákban a Microsoft Outlook levelezési rendszert használók közül többen is megkaphatták azt a e-mailt, amiben arról tájékoztatják a címzettet, hogy amennyiben nem kattint a levélben szereplő linkre, véglegesen eltávolítják a felhasználói fiókját.

"Ez ismét egy tipikus zsaroló e-mail, aminek nem szabad bedőlni!" – hívta fel a figyelmet Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója.

"A legjobb, hogyha ezt az e-mailt azonnal, végleg töröljük, azaz még a törölt elemek közül is eltávolítjuk. Sajnos egyre többször fordul elő, hogy ilyen vagy ehhez hasonló levelet kapunk. Tudni kell, hogy amennyiben a megadott linkre kattintunk, nagy valószínűséggel egy vírust telepítünk a gépünkre, amely ezt követően kópiát készíthet az internetes tevékenységeinkről, amelyek így arra jogosulatlan felhasználókhoz kerülhetnek. Ha a felszólításnak sajnos már eleget tettünk, akkor minél előbb frissítsük a gépünk szoftverét, futtassunk le egy vírusírtó programot, változtassuk meg jelszavainkat! Ha szükséges, mutassuk meg a gépet egy számítógépes szakembernek"  – mondta el tanácsait az őrnagy.

Legnépszerűbb cikkek