| 2022. január. 27. | 1 perc olvasás

Ne kattintson!

A mai napon valószínűleg többen is kaptak egy fióktörlésre figyelmeztető átverő e-mailt.

 „Felhívjuk figyelmét, hogy fiókját ma, 2022. január 27-én töröljük, mert figyelmen kívül hagyta az Önnek küldött frissítési üzeneteket.” Ezzel a felhívással kezdődik az a látszólag a MICROSOFT-tól kapott e-mail, ami a mai napon valószínűleg többeket is elért. A levél arról tájékoztatja a kellőképpen megfélemlített címzettet, hogy amennyiben nem kattint a megadott linkre, fiókja automatikusan deaktiválásra kerül, és többé nem fog tudni hozzáférni.

- A legfontosabb, hogy semmiképpen se kattintsunk erre a linkre! Amit tehetünk, hogy azonnal töröljük ezt az e-mailt – hívta fel a figyelmet Babelláné Lukács Katalin rendőr őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója.

- Egyre többször fordul elő, hogy ilyen vagy ehhez hasonló e-mailt kapunk. Ezek azok a kéretlen levelek, amiket minél előbb törölnünk kell! Sajnos még mindig sokan bedőlnek és rákattintanak a megadott linkre, pedig ezzel a fiókfrissítés helyett nagy valószínűséggel egy adathalász vírust telepítenek a gépükre. Amennyiben mégis így tettünk, frissítsük a gépünk szoftverét, futtassunk le egy vírusírtó programot, változtassuk meg jelszavainkat! Ha szükséges, mutassuk meg a gépet egy számítógépes szakembernek – mondta el tanácsait az őrnagy.


fotó: Soproni Rendőrkapitányság

Borítókép; pixabay 

Legnépszerűbb cikkek