| 2020. november. 9. | 1 perc olvasás

Ne menjenek iskolába és óvodába a gyerekek - reagált a köznevelésért felelős államtitkár a PDSZ közleményére

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) hétvégi megszólalásával ismét bizonyította, hogy a célja nem a védekezés támogatása, hanem a védelmi intézkedések ellehetetlenítése - közölte Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közneveléséért felelős államtitkára hétfőn az MTI-vel.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete vasárnapi közleményében azt írta, a szülők, ha tehetik, ne küldjék a gyermekeket iskolába, óvodába. Maruzsa Zoltán emlékeztetett: tavasszal az érettségit akarták bojkottálni. A gyermekeknek nem az az érdekük, hogy otthon maradjanak, és így kimaradjanak az oktatásból - hangsúlyozta a köznevelési államtitkár.

Rámutatott: az oktatást hagyományos keretek között kell folytatni mindaddig, amíg lehet, ahol pedig megjelenik a fertőzés, ott - ahogy eddig is - tantermen kívüli, digitális munkarendet rendelnek el az érintett gyermekek és pedagógusok védelme érdekében. Az oktatás tehát ilyenkor sem áll le, csak a munkarend változik - mutatott rá. Hangsúlyozta, a pánikkeltés, egyes gyermekek otthon tartása olyan óvodákból és iskolákból, ahol a fertőzés nincs is jelen, nem megoldás. Felszólítják a PDSZ-t, hogy fejezze be az "akciózást", ha nem segítik, legalább ne akadályozzák a védekezést - jelentette ki a köznevelési államtitkár.

Borítókép:illusztráció


Nyitókép: MTI/kormany.hu

Legnépszerűbb cikkek