| 2024. február. 27. | 1 perc olvasás

Ne nyissa meg a linket

A munkahelyén kapott üzenetet a telefonjára egy 40 éves győri nő a napokban, miszerint az egyik népszerű online médiaszolgáltatónál lévő előfizetésének felfüggesztése előtt frissítse az elérhetőségét.

A hölgy nem gyanakodott, mivel rendelkezik ilyen előfizetéssel, ezért az üzenetben elküldött linken keresztül megadta bankkártyája adatait és a biztonsági ellenőrző kódot is. Ezután közel 500 ezer forintot emeltek le jogosulatlanul a számlájáról.

Az ilyen és ehhez hasonló bűncselekmények elkerülése érdekében, kérjük, fogadják meg a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság prevenciós ajánlásait:

Bankkártyaadataikat semmilyen körülmények között ne adják meg idegeneknek! A hátoldalon található CVC-kódot a hivatalos ügyintézés során sem kérhetik, ugyanakkor ennek ismeretében illetéktelenek online tranzakciókat hajthatnak végre a bankkártya fizikai jelenléte nélkül is.

Amennyiben pénzügyi vagy egyéb szolgáltatóval folytatnak online ügyintézést, javasoljuk, hogy azt az érintett hivatalos, megbízható forrásából telepített applikációján keresztül végezzék el! Ismeretlen forrásból, SMS-ben vagy e-mailben küldött linkre soha ne kattintsanak!

Legnépszerűbb cikkek