| 2024. május. 19. | 1 perc olvasás

Négy év után újra felbukkant a titokzatos Esernyős Ember

A hollywoodi filmekben dolgozó kaszkadőr a legextrémebb helyeken tűnhet fel.

- 2015-ben kezdődött Kálló Péter fotográfus és a titokzatos Esernyős Ember közös projektje, a Balance. A feketébe öltözött esernyős figura többek között feltűnt már hidak tetején, óriáskeréken, a balatonboglári Gömbkilátón, a Szent Gellért-szobor tetején vagy éppen a Kelenföldi Erőmű legmagasabb pontján. Úgy mozog ezeken a helyeken, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Évek óta azonban nem bukkant fel, egészen mostanáig. A SopronFest idején a város emblematikus épülete, a Tűztorony tetején sétált - számolt be a blikk.hu

Fotó: Kálló Péter

„Az elmúlt négy évben máson volt a fókusz a magánéletünkben is, és véleményem szerint a közönség is más típusú üzenetekre figyelt. Azonban úgy érezzük, hogy itt az ideje, hogy visszatérjen a titokzatos Esernyős Ember és egy izgalmas átalakuláson essen át. A soproni Tűztorony ennek az első állomása” – mondta Kálló Péter.

Fotó: Kálló Péter

Az Esernyős Ember egy ismert, hollywoodi filmekben dolgozó kaszkadőr, aki úgy megy fel a legextrémebb helyekre, ahogy mások egy lépcsőn sétálnak fel. Minden egyes fotósorozat létrejötte azonban komoly előkészítő munkát igényel: engedélyeztetés, többszöri helyszínbejárás előzi meg az attrakciót. Nemcsak azt tervezik meg, hogyan tud felmászni az adott pontra az esernyőjével, hanem azt is, milyen szögből, beállítással lehet a legjobb képet készíteni. A soproni Tűztorony tetején már sötétedés után tűnt fel.

Legnépszerűbb cikkek