| 2019. július. 13. | 1 perc olvasás

Négy éve újult meg a Rejpál Ház

A Rejtpál Ház felújításának negyedik évfordulóját ünnepelte szombaton az Európai Borlovagrend Soproni Legációja. Az eseményen a Soproni Borlovagok és Borbarátok Egyesületének emléktábláját is felavatták a Rejpál Ház homlokzatán.

Csaknem egy év alatt újult meg a Rejpál Ház, amely a felújítás után az Európai Borlovagrend Soproni Legációjának központja lett. A ház a szervezet rendezvényeinek ad otthont, és sok külföldi borlovag és borbarát is látogat ide, akik ezzel elviszik városunk jó hírét – mondta el az ünnepségen Károlyi Gyula, az Európai Borlovagrend Soproni Legációjának első legátja.


fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen részt vett Dr. Farkas Ciprián is, aki elismerését fejezte ki a borlovagoknak, hogy a soproni bor jó hírnevét emelik még magasabbra. A városi tanácsnok hozzátette: Sopronban a bor gazdasági tényező, turisztikai vonzerő, identitás és hagyomány.


fotó: Griechisch Tamás

Az ünnepség végén felavatták a Rejpál Ház homlokzatán a Soproni Borlovagok és Borbarátok Egyesületének emléktábláját. A szervezet azért jött létre két évvel ezelőtt, hogy a Soproni Legáció anyagi hátterét megteremtse és fenntartsa a Rejpál Házat. Az egyesület egy 17 millió forintos infrastrukturális pályázatot nyert el, amelyet látvány bortrezor építésére, és Storno Ferenc kemencéjének felújítására fordítanak majd – mondta el Dr. Sztancs György, a Soproni Borlovagok és Borbarátok Egyesületének elnöke.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek