| 2021. augusztus. 18. | 1 perc olvasás

Négy migránst fogtak el a rendőrök Nagycenken

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. augusztus 17-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 195 határsértőt tartóztattak fel, és 137 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Győr-Moson-Sopron megyében a járőrök Nagycenk külterületén négy, míg Komárom-Esztergom megyében Nagyszentjánlos külterületén tíz illegális migránst tartóztattak fel. Vas megyében Kőszegen három illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 13 esetben összesen 68 határsértőt tartóztattak fel Vaskút, Katymár, Bácsszentgyörgy, Kisszállás, Balotaszállás és Csátalja közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 23 esetben, összesen 104 határsértőt tartóztattak fel Deszk, Makó, M5-M43-as autóút, Csengele, Ásotthalom, Szeged-Szőreg, Szeged, Mórahalom, Kübekháza, Öttömös, Röszke Autópálya Határátkelőhely, Röszke és Tiszasziget közigazgatási területén. Pest megyében 6 határsértőt tartóztattak fel a járőrök Inárcs külterületén. 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során marokkói, líbiai, algériai, szír, bangladesi, pakisztáni, iraki, afgán, szudáni, szenegáli és török  állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 12 esetben Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében a rendőrök 137 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Két ember ellen embercsempészés, további két fő ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Borítókép; illusztráció 

Legnépszerűbb cikkek