| 2019. augusztus. 11. | 1 perc olvasás

Negyedik Brennbergi Összművészeti Kiállítás

Helyi alkotók elmúlt évben készült munkái kerültek a falakra Brennbergbánya kultúrházában. A tárlatot vasárnap, nagy érdeklődés mellett nyitották meg.

- Sokan vagyunk a faluban, akik akár hobbi szinten, akár foglalkozásként űzzük az alkotást. Az elmúlt egy évben készült munkáinkat hozzuk el erre a tárlatra, ami immár a negyedik a sorban - osztotta meg velünk Tóth Andrásné Sarolta szervező és kiállító, aki négy akril képpel és egy olajfestménnyel szerepel.

- A kiállítók vagy Brennbergben élnek, vagy itt születtek és innen elszármazottak – mondta Táp Lászlóné, a Brennbergbánya, Ó-Hermes, Új-Hermes, Görbehalom Településrészi Önkormányzat elnöke. - A tárlat elődje egy 2015-ben megrendezett program volt, amikor a templom és az óvoda évfordulójára emlékeztünk bányászlámpa-kiállítással. Ekkor jöttünk rá, hogy nagyon sok helyi van, aki szeretné bemutatni alkotásait a nagyközönségnek, erre itt és most lehetőségük is van.

A tárlatot Hipságh Gyöngyi fotóművész nyitotta meg. Verssel és zenével közreműködött Tóthné Rázó Emőke és Tóth András. A kiállítás augusztus 17-ig tekinthető meg naponta 13 és 17 óra között.

Kiállító művészek:

- Búzás Tünde

- Hargitai Boróka Hanna

- Holló-Imrik Erika

- Horváth Eszter

- Krejci János

- Németh Gyula

- Tóth Andrásné Sarolta

- Várallyayné Jenovai Szilvia

Meghívott kiállító:

Gáspárdy Tibor festőművész

A rendezvényt a Brennbergi Kulturális Egyesület szervezte, a Pro Kultúra Sopron és az Önkormányzat együttműködésével.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek