| 2021. március. 16. | 1 perc olvasás

Negyedik Final Fourjára hajt a Sopron

Fennállásának negyedik négyes döntőjére hajt a Sopron Basket, amely szerdán és pénteken vívja hazai pályán a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjét a francia Lyon ellen.

A 13-szoros magyar bajnok 11. alkalommal jutott be a legjobb nyolc közé az 1996-ban életre hívott kontinentális elitsorozatban, s az elmúlt tíz negyeddöntőből háromszor sikerült a továbbjutás.

Tizenkét évvel ezelőtt a jelenlegi női szövetségi kapitány, Székely Norbert által irányított MKB Euroleasing Sopron a francia Bourges-t búcsúztatta a nyolc között, majd a salamancai Final Fourban a spanyol házigazdáktól és az orosz Jekatyerinburgtól is kikapott, így a negyedik helyen végzett. Érdekes, hogy már akkor is a magyar bajnokot erősítette - még Milovanovic néven - a szerb Jelena Brooks. Salamancában az aranyérmet a Rátgéber László vezette Szpartak Moszkva szerezte meg.

A 2017/2018-as idényben a Sopron Basket a spanyol Roberto Iniguezzel a kispadon 2-1-re verte a negyeddöntőben a török Fenerbahcét, majd a 2004-es pécsi végjáték után jöhetett a második magyarországi négyes döntő. Ebben a házigazdák előbb legyőzték az - azóta megszűnt - török Yakin Dogu Universitesit, majd a fináléban már nem bírtak a bombaerős Jekatyerinburggal.

Egy évvel később ismét a Novomatic Aréna adott otthont az Euroliga négyes döntőjének, miután Iniguez együttese a nyolc között jobbnak bizonyult a Bourges-nál. Ebben a Final Fourban a zöld-sárgák balszerencséjükre már az elődöntőben szembekerültek a favorit "Jekával", amely később megvédte címét, míg a hazaiaknak be kellett érniük a negyedik hellyel.

A Jekatyerinburg az idei rájátszásban is ellátogat Sopronba, de ezen a buboréktornán a szintén orosz Kurszkkal csap össze oda-visszavágós rendszerben. A másik ágon a szezonbéli 31 mérkőzésén veretlen magyar bajnokcsapat küzd meg a Lyonnal.

A Sopronban és párhuzamosan Salamancában zajló párharcok győztesei jutnak majd az Euroliga négyes döntőjébe, amelyre április 16. és 18. között kerül sor.


Az Euroliga-negyeddöntő soproni programja:

szerda:
Dinamo Kurszk (orosz)-Jekatyerinburg (orosz) 15.00
Lyon (francia)-Sopron Basket 18.00

péntek:
Jekatyerinburg-Dinamo Kurszk 17.00
Sopron Basket-Lyon 20.05
Borítókép; wbasket 

Legnépszerűbb cikkek