| 2020. november. 12. | 1 perc olvasás

Nehéz helyzetben, de várja az Euroligát a Sopron Basket

Nincs egyszerű helyzetben a Sopron Basket női kosárlabdacsapata. Az elmúlt időszakban több meccse is elmaradt a gárdának és többen karanténban vannak, a csapat meghatározó játékosa Határ Bernadett pedig már nem léphet pályára idén.

Rendszeres hőmérsékletvizsgálat, tesztek, és ellenőrzések. Ezek váltak a kosárlabda mellett a Sopron Basket játékosainak mindennapjai részeivé. A csapat kapitánya, Fegyverneky Zsófia legnehezebbnek azt találja, hogy nem tud folyamatosan együtt készülni a teljes keret.

„ A csapat egy jó része már átesett a betegségen, ki jobban, ki kevésbé jobban viselte. Minden szabályt betartunk, és a klub is vigyáz ránk – mesélte el megkeresésünkre a csapatkapitány.

 A játékos úgy folytatta: a fizikai felzárkózás a vírus után nem egyszerű, de a jó alapozásnak köszönhetően hamar visszajön az erő, és a begyakorlott taktikai elemek.

A soproniak készülnek a soron következő bajnokira, de a közeljövőben az Euroliga küzdelmek is kezdetét veszik. Két Final4 és három sikeres utánpótlás Európa bajnokság után ismét rangos FIBA tornának lesz helyszíne a Novomatic Aréna! A buborék jellegű csoportkör első felét ugyanis Sopronban rendezik.

„Nagyon örülünk a hazai rendezésnek, hiszen nem kell kimozdulni, nem kell utazni. Sopron sokszor bizonyította, hogy sportesemény rendezésben élen jár – zárta gondolatait Fegyverneky.

Az euroliga HUB november 29-én rajtol el, a hatályos rendeleteknek megfelelően zárt kapuk mögött.


forrás: hunbasket

Legnépszerűbb cikkek