| 2021. május. 11. | 1 perc olvasás

Nehezen viselte a szakítást, tört-zúzott

A Soproni Járási Ügyészség vádat emelt egy 47 éves nő ellen, aki a szakítást követően rongálta meg volt barátja dolgait.

A Soproni Járási Ügyészség vádirata szerint a 47 éves vádlott nem bírta feldolgozni, hogy 56 éves barátja szakított vele. Ezért 2019 júliusában, az esti órákban bement a sértett soproni házába és ott dühében törni-zúzni kezdett. Ennek során a nő szétvagdosta a férfi nadrágjait, pólóit, cipőit, összetört egy felmosóvödröt, egy műanyag íjat és a hozzá tartozó nyílvesszőket, poharakat, egy antik amforát is. Ezen túl a nő dühében kiöntötte a férfi tusfürdőit, kölnijeit, valamint a szőnyeget is leöntötte vörösborral és ketchuppal. Ezután magához vette a férfi laptopját, és távozott a lakásból.

Még aznap este egyszer visszatért a házhoz, ekkor azonban már szembe találkozott a sértettel, akit ököllel arcon is ütött, majd mikor a férfi kirakta a házból, úgy megrugdosta a bejárati ajtót, hogy annak üvege kitört.

A terhelt a rongálással több mint 150 000,- forint, a lopással 75 000,- forint kárt, valamint az ütéssel a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott.

A terhelt ellen az ügyészség lopás, rongálás és könnyű testi sértés miatt emelt vádat, vele szemben – a halmazati szabályokra tekintettel - 3 év szabadságvesztés büntetés is kiszabható.

Az eljárást a Soproni Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, érdemi döntést pedig várhatóan a Soproni Járásbíróság fog hozni az ügyben.

Legnépszerűbb cikkek