| 2023. február. 7. | 1 perc olvasás

Nem biztosított adott a motorosnak

Figyelmetlenül kanyarodott az autós, a vasparipa nem tudta elkerülni a balesetet.

Sopronban közlekedett személygépkocsijával egy 37 éves helybéli férfi 2023. február 6-án 15 óra körül a Kistómalom utcában. Haladása során a Pesti Barnabás utcai kereszteződéséhez érve az „Elsőbbségadás kötelező!” táblát figyelmen kívül hagyta, nem biztosított elsőbbséget az úton szabályosan közlekedő 23 éves fertőrákosi motorkerékpárosnak, és nekiütközött. A motoros a baleset következtében megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy közlekedésük során kiemelt figyelemmel legyenek a motorral, kerékpárral közlekedőkre! Legyenek türelmesek, toleránsak, az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla szabályait a kétkerekűvel közlekedők esetében is minden esetben tartsák be!

Arra kérjük a motorral közlekedőket, hogy a jármű sebességét minden esetben az útviszonyoknak megfelelően válasszák meg, ne vállaljanak felesleges kockázatot. Mindig a megfelelő védőruházatban motorozzanak és viseljenek bukósisakot, ami egy esetleges baleset bekövetkezésekor akár az életüket is megmentheti. A motorkerékpárral közlekedőket továbbra is fokozott óvatosságra intjük a balesetek megelőzése érdekében.

…hogy mindenki hazaérjen!


 

Címkék: baleset

Legnépszerűbb cikkek