| 2016. december. 21. | 1 perc olvasás

Nem csak kreatívok, de jószívűek is a soproni ITF-esek

A Nyugat-magyarországi Egyetem (Soproni Egyetem) Simonyi Károly Karának ipari termék- és formatervező mérnök (ITF) szakos hallgatói idén azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy szabad idejükben, saját forrásaikat felhasználva megajándékozzanak egy olyan intézményt, amelyet „nem szokás” támogatni, ez a soproni Családok Átmeneti Otthona.

A hallgatói élet fontos része, hogy a tanultakat a gyakorlatban is tudják alkalmazni. Az ITF-es hallgatók úgy gondolták, hogy a szakmai gyakorlaton szerzett ismereteiket a jó ügy mellé állítják. Az Otthon lakóit azért választották, mert egyre kevesebbet lehet hallani róluk, az intézményben folyó munkáról.

Idén már egyszer megörvendeztették a lakókat saját készítésű ajándékaikkal Mikulás napja alkalmából. A héten, szerdán (2016.12.21) 14 órától hallgatóink átadták a karácsonyi ajándékokat, adományokat az Otthon lakóinak. A leendő ipari termék- és formatervező mérnökök környezetbarát és anyagtakarékos játékokat készítettek: hintalovakat, lovagolható faparipát, kis tükröket és karácsonyi díszeket. Emellett felajánlásokból gyűjtöttek: babaruhákat, könyveket, társasjátékokat, memóriakártyákat, babaházat és bútorokat, építőkockákat. A meglepetéseket Kovács Judit szolgálatvezető vette át a lakók nevében.

A diákok remélik, hogy ez által szebbé varázsolhatták az otthonban élők ünnepét, és bíznak benne, hogy jövőre még többen fognak segíteni.

Legnépszerűbb cikkek