| 2018. április. 10. | 1 perc olvasás

Nem enyhül az ellenőrzés a határon

Burgenlandban tett bemutatkozó látogatást Herbert Kickl belügyminiszter hétfőn. A biztonsági csúcstalálkozón a határellenőrzés további fenntartása mellett foglalt állást a szlovén és a magyar határon. Ezt a kívánságot már továbbították az EU felé. Eredetileg május közepéig volt tervezve az ellenőrzés. Ez természetesen a Sopronból ingázókat is érinteni fogja.

A bűnügyi statisztikát tekintve Burgenland a legbiztonságosabb tartomány, de cél, hogy ez így is maradjon és tovább fejlődjenek a biztonsági intézkedések. Mindenekelőtt a lakosság szubjektív biztonságérzetét kell emelni, hangsúlyozta ki Hans Niessl tartományfőnök - olvasható a volksgruppe.orf.at weboldalon.


Fotó: volksgruppen.orf.at

A mai biztonsági csúcstalálkozón Kismartonban megegyezés született Burgenland tartomány és a belügyminisztérium közötti együttműködésről, többek között aláírtak egy úgynevezett biztonsági útmutatót.


Fotó: volksgruppen.orf.at

Továbbá megegyeztek abban is, hogy a rendőrség létszámát bővítik illetve állományát modernizálják. Kismartonban egy bevetési kiképzőközpont is létesülni fog. Bővebb információkat a burgenland.ORF.at oldalon olvashatnak.

Legnépszerűbb cikkek