Nem lesz kötelező a maszkviselés az iskolákban Ausztriában

Június 3-tól nem kötelező maszkot viselniük az iskolában a diákoknak és a tanároknak, jelentette be május 30-án Heinz Faßmann oktatási miniszter. Ismét szabad énekelni az órákon és délután tornaórát tartani.

Az intézmények továbbra is rendkívüli munkarend szerint folytatódik az oktatás, a csoportbontások, a higiénés, illetve távolságtartási szabályok is érvényesek maradnak, közölte a miniszter.A délutáni testnevelés órán a részvétel önkéntes lesz. A foglalkozásokat lehetőleg a szabadban kell megtartani, és a kevés kontaktussal járó mozgásformákat előnyben részesíteni.

Heinz Faßmann hozzátette: a tanév végéhez kapcsolódó eseményekre, például az érettségi és tanévzáró ünnepségekre mostantól a nyilvános rendezvényekre vonatkozó szabályok érvényesek. Korlátozásokkal ugyan, de meg lehet őket tartani.
 

Az új tanév már korlátozások nélkül kezdődhet

A korlátozások jelentős mérséklését az oktatási miniszter a kedvező járványhelyzettel indokolta, és úgy érvelt: az elmúlt hetek külföldi tapasztalatai is azt mutatták, hogy az iskolai korlátozások lazítása nem vezetett a járvány újbóli fellángolásához. Ahol pedig közösségekből indult újabb fertőzési hullám – mint a bécsi és alsó-ausztriai postai elosztó központok vagy a frankfurti istentisztelet esetében –, iskolák nem voltak érintettek.

A minisztérium tervei szerint a következő tanév a megszokott időben és már a normál munkarendben kezdődik majd.

 

 

 

 

borítókép forrása: ORF.at

Legnépszerűbb cikkek