| 2020. március. 9. | 1 perc olvasás

Nem rendezi meg Sopron a március 15-i városi ünnepséget

Az Operatív Törzs ajánlását figyelembe véve, a koronavírus terjedésére tekintettel, Sopron nem rendezi meg a március 15-i városi ünnepséget. Erről dr. Farkas Ciprián polgármester döntött hétfőn délelőtt, miután egyeztetett több intézmény és szervezet képviselőjével.

- Pánikra nincs ok, hiszen jelen állás szerint nincs koronavírussal fertőzött személy a soproni járás területén, azonban a soproni emberek biztonsága a legelső, ezért érdemes felkészülni arra, hogy a helyzet komolyabbra is fordulhat és megjelenhet a koronavírus városunkban is. Ezért egyeztettem a város azon intézményeivel és közlekedési szervezeteivel, akik nagy tömegforgalmat kezelnek. Mivel ezen szervezetek is komolyan veszik a koronavírus jelentette veszélyt, ezért döntöttünk úgy, hogy megtesszük a szükséges lépéseket és lemondjuk a városi ünnepséget, március 15-én – mondta dr. Farkas Ciprián és kiemelte: aki szeretne megemlékezni az 1848-as forddalom és szabadságharcról, az egyénileg természetesen megheti, egy szál virággal a Petőfi-szobornál.

A polgármester felhívta a figyelmet a higiénés szabályok fokozott betartására is. Mint mondta: fontos a rendszeres és alapos kézmosás, illetve az, hogy ne érintsük meg az arcunkat. Újságírói kérdésre hozzátette: a jelenlegi helyzet nem indokolja azt, hogy ebben a hatáskörben további rendezvényeket, illetve meghirdetett programokat lemondjanak.

A tájékoztatón elhangzott: a tömegközlekedési eszközöket fokozottan fertőtlenítik, és kézfertőtlenítésre a várótermekben is lehetőség van. A kórház, az iskolák és az óvodák is felkészülten állnak az elkövetkezendő időszak elé.

Security Check Required

null


Fotó:Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek