| 2021. április. 18. | 4 perc olvasás

Nem sikerült a harmadik hely a Sopron Basketnek

Két negyedet is megnyert a török Fenerbahce ellen az Euroliga Final Four bronzéremért folytatott mérkőzésen a Sopron Basket Isztambulban, de kiélezett végjátékban behúzta a meccset a rivális csapat – írja honlapján a soproni klub. Hozzátették, hogy erre a teljesítményre azonban így is büszkék lehetünk!

Sopron Basket - Fenerbahce Öznur Kablo 58-64

A negyedek: 9-22, 22-14, 15-11, 12-17

A magyar csapat pontszerzői: Brooks 21, Krajisnik 17, Walker 7, January 5, Fegyverneky 3, Czukor 3, Határ 2

A 13-szoros magyar bajnok Sopron számára rossz hírt volt, hogy az év védőjátékosává választott Gabby Williams sérülés miatt nem állt rendelkezésre. A Fenerbahce az idény legjobbjává választott ukrán Alina Jagupova révén 9-1-gyel kezdett, Gáspár Dávid vezetőedző együttese - nyolc perc alatt csak öt pontot hozott össze. A házigazdák már a nyitónegyedben 13 pontos előnyre tettek szert, ekkor az ex-soproni Kayla McBride is megvillant néhányszor.


Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A folytatásban a negyedik török triplával 18 pontra nőtt a különbség, majd Czukor Dalma bedobta az első magyar hármast. Ettől mintha beindult volna a magyar gépezet, fokozatosan csökkent a távolság, miközben az olimpiai bronzéremes és Európa-bajnok szerb Jelena Brooks és az amerikai Briann January is elkapta a fonalat. A nagyszünetben már csak 36-31-re vezettek az isztambuliak.


Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Térfélcsere után a szerb Tina Krajisnik remeklésével két pontra olvadt a hátrány (40-42), és megmaradt a soproniak lendülete, akik nem hagyták a túloldalon kibontakozni Jagupovát. A 46-47-ről induló zárószakaszban a zöld-sárgáknak három labdájuk is volt ahhoz, hogy átvegyék a vezetést, de a törökök két hármassal lehűtötték a kedélyeket. Gáspár Dávid időkérésekkel próbálta megfékezni a 0-10-es hazai rohamot, de négy perccel a vége előtt 49-59 állt az eredményjelzőn. Egy 5-0-ás sorozat újra visszahozta a soproni reményeket, de Jasmine Thomas triplája ismét az ellenfélnek kedvezett. A hajrá így már nem alakult szorosan, a magyarok remekül helytállva végül alulmaradtak a bronzcsatában.


Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A negyedik Final Fourjukban szereplő Sopron Basket a pénteki elődöntőben remek első félidő után 72-61-re kikaptak a spanyol Salamancától, így a vasárnapi helyosztókon a bronzcsatában voltak érdekeltek a járványhelyzet miatt üres Volkswagen Arenában.


Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Jelena Brooks a mérkőzés végén gratulált a Fenerbahce csapatának a győzelemhez, és a bronzérem megszerzéséhez. „Fáj, és szomorú vagyok, hogy kikaptunk, és ezzel a negyedik helyen végeztünk, de az, hogy mi itt lehetünk, másoknak csak álom. Másfelől büszke vagyok a csapatra, a stábra, és mindenkire a Sopron Basketnél, hogy itt lehetünk és képviselhetjük a városunkat, és Magyarországot. A lehető legjobb teljesítményünket nyújtottuk ma. Nem kezdtünk jól, de végül sikerült a világ egyik legjobb csapatát 65 pont alatt tartani, és ezt nem tudja mindenki megcsinálni. Büszke vagyok a csapatomra, amiért ilyen jól küzdött azután, hogy elveszítettük az elődöntőt. Nem adtuk fel, kitettük a szívünket a pályára, most pedig sok minden másra kell koncentrálnunk azért, hogy akár jövőre is itt lehessünk”.


Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Gáspár Dávid is gratulált a Fenerhabce csapatának a bronzérem megszerzéséhez, majd azt mondta, hogy „ saját játékosaimra is nagyon büszke vagyok, és arra is, hogy a Sopron Basket vezetőedzője lehetek, mert egy olyan klubot képviselni a Final4-ban, amely mindent megad neked, a csapatnak és számomra is, nagy dolog. Az egész mérkőzésen küzdöttünk, és bár az elején nem tudtunk a teljes kezdőötösünkkel felállni, mindenki küzdött, és készen állt a kihívásra, ahogy mindig. Azt gondolom, jól képviseltük azt az ösvényt, amelyen járunk, és azt is bebizonyítottuk, hogy megérdemelten jutottunk el idén a Final4-ba. Emelt fővel megyünk haza Isztambulból, és dolgozunk tovább a hátralévő céljainkért” – fogalmazott.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek