| 2018. november. 7. | 1 perc olvasás

Nem sok hiányzott a soproni bravúrhoz

A Sopron Basket nagy csatában 69-67-re alulmaradt a török Fenerbahce otthonában az Euroliga harmadik fordulójának rangadóján.

Kiválóan indult a mérkőzés Isztambulban. A zöld mezes soproniak első nyolc mezőnykísérletéből öt sikeresnek bizonyult, így nem telt öt perc és már 11-4-re vezetett a magyar bajnok. Az első szakasz hajrájában ugyan 20-18-nál egy pillanatra átvették a vezetést a törökök, Angela Salvadores triplája azonban 21-20-as előnyt eredményezett az első negyed zárásakor. A második etap is hasonló forgatókönyv szerint alakult. Roberto Iniguez együttese 27-20-ra ellépett, de a Fener ismét felzárkózott. A vezetést azonban ezúttal nem tudták átvenni. Sőt, az utolsó két percben ismét sikerült növelni az előnyt. A félidőben 39-34-re vezettek a vendégek.

A harmadik negyed nagy változást hozott a játékban. A vendégek négy percen át nem találtak be és ez idő alatt 39-39-nél egyenlített a Fener. Támadásban elbizonytalanodott a Sopron és megugrott az eladott labdák száma is. Védekezésben továbbra is stabilnak bizonyult a magyar csapat, de a török bajnok a játékrész végére így is átvette a vezetést. Az utolsó 10 percnek 51-48-ről vágtak neki a felek. 

Aleksandra Crvendakic
Aleksandra Crvendakic
www.fiba.com

A záró szakasz közepén 56-55 után egy 7-2-es sorozattal került komolyabb lépéselőnybe a hazai együttes, ami döntőnek bizonyult. A legnagyobb differencia hét egység volt a felek között. Innen még sikerült visszajönni a hajrában, de fordítani már nem tudott a Sopron. A vendégeknél a 14 pontos Aleksandra Crvendakic lett a legeredményesebb, míg Amanda Zahui 10 ponttal és 13 lepattanóval dupla-duplát ért el. A Sopron Basket együttesére a válogatott szünetig még egy mérkőzés vár, amikor szombaton az NKE-Csata vendége lesz.

Fenerbahce - Sopron Basket 69-67 (20-18, 14-21, 17-9, 18-19)

Legnépszerűbb cikkek