Nem változtatott technológiáján a Soproni Vízmű - bejegyzést tett közzé a vezérigazgató

A Maradj Otthon Sopron nyilvános Facebook csoportban reagált Rádonyi László, a Soproni Vízmű vezérigazgatója a helyi vízminőség változással kapcsolatos hozzászólásokra. Kiemelte: Ellentétben a munkaszervezési változtatásokkal, a vízmű technológiáját érintő semmilyen változást nem hajtottak végre.

 - A Soproni Vízmű - mint felelős szolgáltató - felkészült arra, hogy a viziközmű szolgáltatás (vízellátás és szennyvíz elvezetés) emberi feltételeit a járvány teljes ideje alatt biztosítani tudja. Megtettünk ennek érdekében minden szükséges munkaszervezési feladatot, mert a vízellátás hiányában az alapvető higiéniai feltételek sem lennének biztosíthatók. Ellentétben a munkaszervezési változtatásokkal technológiánkat érintő semmilyen változásokat sem hajtottunk végre.

Ennek megfelelően azokon a helyeken ahol eddig sem használtunk klórt a víz fertőtlenítésére ( Sopron teljes területe ) ott most sem használunk, azokon a rendszereinken, ahol kénytelenek vagyunk klórt használni, ott pedig nem növeltük az adagolt klór mennyiségét.

Amennyiben bármikor a technológiánkon változtatni kellene, úgy azt Felhasználóinknak a szokásos tájékoztatási oldalainkon jelezni fogjuk - írta a vezérigazgató a posztban.

Borítókép: illusztráció

Rádonyi László
Rádonyi László
SopronMédia archívum

Legnépszerűbb cikkek