| 2021. december. 9. | 1 perc olvasás

Néma kiállítás a halálos balesetek áldozataiért

A Soproni Rendőrkapitányág az elmúlt évben Győr-Moson-Sopron megyében közlekedési balesetben elhunytaknak emléket állítva hívta fel a diákok figyelmét a közlekedési szabályok betartásának fontosságára


A Soproni Pertőfi téren kiállított mementó néma üzenetként figyelmeztet minden közlekedésben résztvevőt, hogy akár csak egy pillanatnyi figyelemkihagyás, az ittas vagy bódult járművezetés, a túlzott sietség, az időjárási, látási- és útviszonyok figyelmen kívül hagyása milyen tragédiákhoz vezethet. A kiállításra a Soproni Rendőrkapitányság baleset- és bűnmegelőzési szakemberei középiskolásokat is meghívták. Kovács József r. alezredes a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezető-helyettese beszédében kihangsúlyozta, hogy a gépjárművezetés rendkívüli felelősséggel jár, a sofőrnek kötelező betartania a közlekedési szabályokat és csak abban az esetben vezethet ha arra teljesen alkalmas állapotban van. Fiatal, rutintalan vezetőktől a kedvezőtlenebb út-, látási-, és időjárási viszonyok még nagyobb körültekintést követelnek meg, amennyiben bizonytalanok vezetési képességeikben ne kockáztassanak! A túlzott önbizalomnak, fennhéjázó magatartásnak a közlekedésben nincs helye, ezért az alezredes a jelen lévő fiatalokat arra is felkérte, hogy amennyiben szükséges beszéljék le társukat arról, hogy vezessen. Végezetül kitért arra, hogy a közelgő ünnepek több alkalmat adnak alkoholfogyasztásra, de sohasem szabad elfelejtenünk, hogy már a kismértékű alkoholfogyasztásnak súlyos következményei lehetnek. 
A Soproni Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania az alapvető közlekedési szabályokat! 
…hogy mindenki hazaérjen!

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek