| 2022. március. 25. | 1 perc olvasás

Német nyelvű utcanévtáblákat ünnepeltek

Öt német nyelvű utcanévtáblát avattak ünnepség keretében pénteken délután Sopronban. Az egész délutánt felölelő ünnepség a Rejpál-hàzban zárult. A kétnyelvű utcatáblák kihelyezéséről közgyűlésen döntött a soproni önkormányzat. A döntés értelmében 5 helyszínen, így az Újteleki Utca, a Hátulsó utca, a Fövényverem utca, az Ógabona tér és a Festőköz német elnevezése is olvasható.

Krisch Magdolna, a Soproni Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke az ünnepségen elmondta, huszonöt évvel ezelőtt kerültek ki az első német/magyar utcanévtáblák. „Boldogok vagyunk, hogy újfent öt utcanévtábla jelképezi a német kultúra és Sopron kötődését. Sopron város önkormányzata segítsége nélkül ez nem valósulhatott volna meg.” Az elnök hozzátette: az érintett utcatáblák a város német nyelvű múltját jelképezik az itt élők és az idelátogatók számára.

fotó: Máthé Alexandra

Az eseményen részt vett Tóth Éva önkormányzati képviselő és dr. Farkas Ciprián is. Sopron polgármestere a helyszínen hangsúlyozta: Sopron és a német kultúra szorosan kapcsolódik egymáshoz. „Büszkék vagyunk a német értékekre, melyek Sopronban jelen vannak és tapinthatók. A soproni önkormányzat elkötelezett az iránt, hogy ezeket fenntartsa és támogassa. De nemcsak utcanévtáblákkal, hanem a testvérvárosi kapcsolatainkkal is, melyek kiválóak a két német településsel” - árulta el dr. Farkas Ciprián.

fotó: Máthé Alexandra

A Soproni Német Nemzetiségi Önkormányzat minden érintett közterületen műsort és rövid ismertetőt tartott.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek