Németországból kapott adományt a Soproni Szociális Intézmény

A felajánlásnak köszönhetően ruhákkal, járókeretekkel és elektromos ágyakkal is gazdagodott a Balfi úti Idősek Otthona. Az adományok egy részét az Ukrajnából érkező menekültek számára adja át az intézmény.

fotó:SOSZI

Hétfőn érkezett meg a Balfi úti Idősek Otthonához a Német Tartalékos Szövetség és a Német Vöröskereszt adománya. Az Intézmény egészségügyi eszközöket, és a lakók mindennapjait segítő felszereléseket is kapott. Az adományokat szállításában a Pest Megyei Tartalékos Szövetség és a Hangya Alapítvány is segített. A Németországból érkezett felajánlások egy részét az Ukrajnából érkező menekülteknek adják át. A Soproni Szociális Intézmény 400 darab farmert, valamint gyermek és felnőtt ruhákat küld a háború elől menekülő emberek megsegítésére.

Péli Nikoletta, a Soproni Szociális Intézmény igazgatója elmondta: „a tavalyi évben kezdtük meg a tárgyalásokat abban a témában, hogy hogyan segíthetnének a felajánlók intézményünknek. Végül jelezték, hogy mehetünk az adományért, amit összegyűjtöttek nekünk a német tartalékos katonák. Kamionon érkeztek különféle matracok, járókeretek, elektromos ágyak, egészségügyi eszközök és ruhák is. 950 darab új farmernadrágot kaptunk, 12 doboznyi gyerekruhát és 15 doboznyi felnőtt ruhát.”

fotó:SOSZ
fotó:SOSZI

Legnépszerűbb cikkek