| 2020. január. 31. | 1 perc olvasás

Nemluxustáska - Sopronban is sokan csatlakoztak

Az alapvető tisztálkodás lehetősége a legtöbbek számára természetes, ám a nehéz körülmények közt élő hölgyeknek elérhetetlen, pedig a méltóságuk és a nőiességük megőrzése számukra is ugyanolyan fontos. A „nemluxustáska“ nevű adománygyűjtést először 2018 decemberében szervezték meg. Most újra folytatódik a táskagyűjtés országszerte, így Sopronban is, ahol 1 hónap alatt több mint 150 női táskát töltöttek meg higiéniás termékekkel a segíteni vágyók.

- 2018-ban indult ez a teljesen civil kezdeményezés, amelyet két hölgy hívott életre – emelte ki Kerekes Ildikó, a Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoportjának csoportvezető-helyettese. - A gyűjtés hamar népszerű lett, országszerte sokan csatlakoztak hozzá. Sopronban 2019-ben is több száz táska összegyűlt, és az elmúlt napokban is rengeteg adomány érkezett – osztotta meg velünk.

Keresztes Ildikó, a Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoportjának csoportvezető-helyettese
Keresztes Ildikó, a Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoportjának csoportvezető-helyettese

A kampány azokat a nőket próbálja segíteni, akiknek luxus még egy olyan hétköznapi tárgy is, mint a fogkefe, a szappan, az egészségügyi betét vagy a WC-papír és ezeket a termékeket nem tudják megvásárolni magunknak. A táskákba nem kerülhet bármi: tampon, borotva, gyógyszer, vagy tiszta alsónemű a tiltó listán szerepel. Viszont egy kedves üzenetet bele lehet csempészni a termékek mellé.

A Máltai Szeretetszolgálat Soproni csoportja a Smile nyelviskolából összegyűjtött táskákat már jövő héten szétosztja a rászoruló nőknek. Az adományokat még fogadják január 31-ig.

Legnépszerűbb cikkek