| 2017. május. 19. | 2 perc olvasás

Nemzeti konzultációs fórum volt Sopronban

A nemzeti konzultációról szervezett országjárás soproni állomásán Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kijelentette, hogy eddig egymillió ötszázhatvanezren küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet, ami minden eddiginél magasabb részvételt jelent.

2017. május 19-én került sor a Liszt-központban a nemzeti konzultáció országjáró fórumának soproni rendezvényére, amely eseményt megelőzően sajtótájékoztatóra is sor került. 

A sajtótájékoztatón illetve a fórumon Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes valamint Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője tájékoztatta a jelenlévőket a nemzeti konzultáció aktuális kérdésköreiről, amelyek többek közt az illegális migráció kérdéséről, a rezsicsökkentés megóvásáról, az adócsökkentésről illetve a munkahelyek megvédéséről is szól. A bevezetőben arról is tájékoztatták a sajtó munkatársait, hogy eddig egymillió ötszázhatvanezren küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet, ami minden eddiginél magasabb részvételt jelent. 

Firtl Mátyás, Sopron és térsége KDNP-s országgyűlési képviselője kiemelte a brüsszeli politikával kapcsolatban, hogy Magyarország Kormánya nem az európai egyesült államok, hanem az európai nemzetállamok közösségének a híve, amelynek tükrében a kormány hazánk szuverenitása mellett továbbra is kitart a családok és a keresztény hagyományok védelme mellett. A belső határellenőrzéssel kapcsolatban hozzátette, hogy a soproniak és a környékbeliek tudják és tapasztalják azt a brüsszeli politikát, amellyel például egy európai uniós alapjog, a szabad mozgás joga csorbult, hiszen határmenti városként ezzel a problémával folyamatosan találkoznak a helyiek. 

Dömötör Csaba elmondta, hogy számos vitája van a kormánynak Brüsszellel, és ezek a viták a nemzeti függetlenségünket érintik. A kormánynak világos álláspontja van több kérdésben is, hiszen szeretne továbbra is fellépni az illegális bevándorlás ellen, valamint szeretné hazai kézbe tartani az adók, a bérek és a rezsi meghatározását valamint szeretne nagyobb átláthatóságot biztosítani a külföldről pénzelt szervezetek ügyében.

A parlamenti államtitkár hangsúlyozta, hogy a napokban több fontos esemény is történt Brüsszelben, amelyek többek közt érintik a nemzeti konzultációban is feltett kérdéseket. Kiemelkedik például ezek közül az úgynevezett "kvótaper", amelynek lényege az, hogy Brüsszel első lépcsőben 1300 bevándorló betelepítését akarja Magyarországra erőltetni, amit hazánk kormánya a bíróságon megtámadott. Ez a per azért is kulcsfontosságú, mert amennyiben Brüsszel keresztülviszi az akaratát, abban az esetben egy felső határ nélküli betelpítési program is kezdetét veheti, amit hazánk kormánya mindenképpen szeretne elkerülni. Dömötör Csaba hozzátette, hogy Brüsszel álláspontja az, hogy Magyarország nem eléggé szolidáris, pedig az ország eddig is erején felül vette ki a részét a szolidaritásból, és semmiféle segítséget nem kapott a schengeni határok védelméhez, kritikát pedig annál inkább.

Dömötör Csaba beszélt arról is, hogy Brüsszel olyan jogvédőnek nevezett szervezetektől kap segítséget a migrációs politikában, amelyeket Soros György támogat. 

A kormány továbbra is számít a soproniak és a Sopron környékiek támogatására, a konzultációban való részvételükre, hiszen közös érdek az, hogy megvédjük családjainkat és hazánk szuverenitását olyan kérdésekben, amelyek a kérdőíveken is szerepelnek. 


fotó: Leczovics Zsolt

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek