| 2023. július. 24. | 1 perc olvasás

Nemzetközi alkotótábor Sopronban

Magyar és osztrák művészek alkotnak közösen a soproni Magtár Galériában. A nemzetközi alkotótábor Szabó Katalin, Gerhard Cervenka bécsi festőművész szervezésében jött létre. Gerhard Cervenka korábban Bécsben és Olaszországban is tartott kurzusokat, és immár Sopronban is hagyományt teremtett az alkotótáborral. A tábor vasárnap kiállítással zárul.

Tóth Éva, Sopron Megyei Jogú Város kulturális tanácsnoka kifejtette:

Sopron inspiráló ereje különleges és páratlan. Erről már Csatkai Endre is ír a Soproni Képzőművészet története 1848-1948 című művében. Sopron képzőművészeti múltjában hagyomány az alkotótáborok szervezése. Ezek mindig különleges alkalmak, hiszen az alkotók a tábor ideje alatt, egymást is inspirálva alkotnak, aztán a festményeket zárókiállításon mutatják be a soproni közönségnek. Így igazán egy izgalmas kulturális eseménnyé válik a táborzárás.
fotó: Griechisch Tamás


A tábort szervező művészpáros Szabó Katalin és Gerhard Cervenka nemcsak elkötelezett szervezőmunkával, de elméleti és gyakorlati tudással is ösztönzi az alkotók kreativitását, és a kísérletező művészi megfogalmazások irányába terelgeti őket.
Tóth Éva kulturális tanácsnok a Sopron kulturális eseményeit gyarapító, az alkotás, a művészet értékes közösségi élményét adó eseményért köszönetet mondott a szervezőknek, az alkotóknak és a kiállításnak helyet adó Soproni Képzőművészeti Társaságnak.

fotók: GriechischTamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek