Nemzetközi BMX-versenynek ad otthont Sopron

Sopronban rendezik meg az Alpok–Adria BMX Kupa 5-6. fordulóit. A nemzetközi megmérettetésen idén rekordszámú 160 versenyző vesz részt a jereváni BMX-pályán. A Soproni BMX Sportegyesület tagjai már a verseny első napján kiváló eredményeket értek el.

A BMX Alpok–Adria-bajnokság korábbi fordulóit Szlovákiában és Ausztriában rendezték meg. A soproni BMX-esek Mariborban, az első állomáson 17 fővel vettek részt a nemzetközi versenyen, míg Vösendorfban összesen 25 fővel képviselték a soproni bmx-et az Alpok Adria sorozat 3. és 4. állomásán, a családias osztrák pályán. A versenyzők már az első két helyszínen is kiemelkedő eredményeket értek el.

fotó: Máthé Alexandra
Idén rekordszámú, 160 versenyzővel rendezhetjük meg az Alpok–Adria nemzetközi BMX-versenyt Sopronban. A versenyre Magyarországról hét klub nevezett, külföldről pedig négy osztrák, egy német, két szlovén és egy szlovák klub érkezett a városba. Az erős mezőnyben a kicsiktől a felnőttekig minden korosztály képviselteti magát. A Soproni BMX Sportegyesület 38 fővel nevezett a megmérettetésre, akik már az első napon szép eredményeket értek el

– tudtuk meg Lendvai Mártától, a Soproni BMX Sportegyesület titkárától.  

fotó: Máthé Alexandra

Az első nap eredményhirdetésén Csiszár Szabolcs is részt vett. Sopron alpolgármestere hangsúlyozta:  Sopron széles spektrumban van jelen a hazai és nemzetközi sportágakban, köszönhetően a városban tevékenykedő kiváló szakembereknek.

fotó: Máthé Alexandra
Sokadik alkalommal szervezi meg a Soproni BMX Sportegyesület az Alpok-Adria Nemzetközi BMX-versenyt. 5 ország 160 versenyzője érkezett erre a színvonalas megmérettetésre, akiket minden alkalommal nagy örömmel fogadunk Sopronban. Büszkék vagyunk az egyesület versenyzőire, akik a hazai és nemzetközi versenyeken is kiválóan szerepelnek

– mondta Csiszár Szabolcs Sopron alpolgármestere.

Az eredményhirdetésen Magas Ádám, önkormányzati képviselő is részt vett. 

fotó: Máthé Alexandra

A nemzetközi megmérettetés vasárnap délután folytatódik a jereváni BMX-pályán.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek