| 2022. április. 26. | 2 perc olvasás

Nemzetközi buszhálózat részévé válik Sopron

Sopront is bekapcsolja nemzetközi hálózatába a FlixBus globális mobilitási vállalat. A városból 2022. április 28-án indulnak az első összeköttetések, így mostantól a helyiek is közvetlenül utazhatnak zöld távolsági busszal európai úti célokra.

Jelenleg három országba kínál közösségi közlekedési lehetőséget a zöld buszszolgáltató. Ausztriában Bécs Repülőtér, illetve Bécs; Csehországon belül többek közt Brno, Litomyšl, Hradec Králové, Jičín, Turnov, Liberec, Dečín; Németországban pedig Bad Schandau, Pirna, Drezda és Berlin érhető el közvetlenül FlixBusszal. Eleinte a hét négy napján indulnak buszok mindkét irányba. Sopronból csütörtök és vasárnap között lehet útra kelni. Bécs Repülőtérre 1 óra 5 perc, Bécsbe 1 óra 25 perc a menetidő, a mentrendnek köszönhetően reggel kilenc előtt az osztrák fővárosba érhetnek az utasok. A legtávolabbi úti cél, Berlin 13 óra 15 perc alatt érhető el.

„A FlixBus az elmúlt években kiterjedt hálózatot alakított ki Európa-szerte, Magyarországról is több mint tíz ország számos városába kínálunk összeköttetéseket. Most azon dolgozunk, hogy hazai megállóink számának növelésével még több embernek tegyük könnyen elérhetővé a fenntartható, megfizethető és kényelmes közösségi közlekedés lehetőségét. Bízunk abban, hogy sok soproni választja majd a személyautó helyett a buszos utazást

- mondta el Toropila-Vakula Zsófia üzletfejlesztési menedzser.

A buszokon többek közt ingyenes WiFi, nagy lábtér, konnektorok és WC szolgálja a kényelmet. Az utasoknak foglaláskor lehetősége van az utazás szén-dioxid-kibocsátását semlegesíteni. Jegyek online a FlixBus mobilalkalmazásban, illetve soproni értékesítési partnereknél személyesen is vásárolhatók. 


A Győr-Moson-Sopron megyében élők rugalmasan választhatnak az indulási és érkezési helyek közül, hiszen Sopron mellett Győrből is számos európai úti cél érhető el FlixBusszal. A megyeszékhelyről hat ország megközelítőleg harmic városába lehet utazni, közvetlen járatok indulnak többek közt Münchenbe, Stuttgartba, Bécsbe, Pozsonyba, Prágába, Varsóba és Párizsba.


Új magyar buszpartner csatlakozik a FlixBushoz
 

A FlixBus üzleti modelljének lényege, hogy helyi buszpartnerekkel együttműködve ötvözi a piaci tapasztalatot és tradíciót a modern technológiai megoldásokkal. A partnerek gondoskodnak a járatok napi üzemeltetéséről, míg a FlixBus a digitalizációért, a hálózatfejlesztésért, a buszok megtöltéséért és az egységes minőség biztosításáért felel. A FlixBus magyar kkv-kal is évek óta együttműködik. Az Infinitours Kft. és a Five Stars Bt. mellett most egy új cég, a HCC Kft. is csatlakozik a partnerekhez. Az idén harminc éves, több mint negyven főt foglalkoztató családi vállalkozás korábban charter járatokat és dolgozói járatokat biztosított, a FlixBusszal közösen indítja el első menetrend szerinti járatát.


„Nagy örömmel és pozitív várakozással tekintünk a FlixBusszal való együttműködésre, mert azt látjuk, hogy a világ turizmusában egyre inkább az egyéni utazások felé tolódik a hangsúly. Büszkék vagyunk, hogy egy olyan globális mobilitási szereplő partnereként üzemeltethetünk nemzetközi menetrend szerinti járatokat, mint a FlixBus. Ez az együttműködés kiváló lehetőséget ad arra, hogy a korábbiaktól eltérő területen is bizonyítsunk. Cégünk mindig utasaink legmagasabb színvonalú, legpontosabb és legbiztonságosabb kiszolgálását helyezte a fókuszba, a menetrend szerinti járatok üzemeltetése pedig épp ezt követeli meg. Sopron városa mindig is közel állt a szívünkhöz, így külön örömöt jelent, hogy a mi közreműködésünkkel válnak elérhetővé a FlixBus első soproni összeköttetései - mondta el Kulcsár Imre, a HCC Kft. ügyvezető igazgatója.

Borítókép; FlixBus  

Legnépszerűbb cikkek