| 2021. május. 22. | 1 perc olvasás

Nemzetközi edzőtábor kezdődött a Shotokan Tigrisek SE szervezésében

Nemzetközi edzőtábornak ad otthont szombattól hétfőig a Shotokan Tigrisek SE, a koronavírus-járvány miatt a cseh, lengyel, osztrák és szlovák edzők online kapcsolódnak be a programba.

A Shotokan Tigrisek SE tavaly pályázott sikeresen egy Videgrádi 4-es karate edzőtáborra és továbbképzésre, amelynek Sopron lett volna a helyszíne. A szlovák, cseh, lengyel és magyar vendégek mellett Ausztriából, Romániából és Hollandiából is érkeztek volna sportolók, edzők, sportvezetők. A járvány miatt először módosítani, majd végül teljesen le kellett mondani tavaly a rendezvényt. A lezárások ideje alatt is folyamatosak voltak azt egyeztetések és végül a Visegrádi Alap javaslatára az egyesület részben online tartja ezen a hétvégén a rendezvényt – mondta Gáncs Krisztián, az egyesület elnöke.

Úgy folytatta, hogy a közben meghirdetett itthoni enyhítések hatására a védettségi igazolvánnyal rendelkező magyar résztvevők korlátozott számban részt vehetnek a rendezvényen személyesen is, a külföldiek pedig online kapcsolódnak be a közös munkába. A cél az volt, hogy az edzők tudását szélesítsék, színesítsék és felfrissítsék.

A szombati megnyitón dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere azt mondta, hogy ez a rendezvény az egyik első állomása annak, hogy lassan visszakapjuk a járvány előtti életünket. Emlékeztetett, hogy a korlátozó intézkedések miatt a sportrendezvények lebonyolítása is nehézkessé vált, sőt, meg is szűnt az elmúlt időszakban, de a beoltottak számának növekedésével lassan túl leszünk a nehéz időszakon. Hangsúlyozta azt is, hogy mindenkit oltásra buzdít, mert mindenkire szükség van a cél elérése érdekében.

Csiszár Szabolcs alpolgármester azt emelte ki, hogy Sopron 1995 óta nemzeti sportváros, aktív a város a diáksportban, a szabadidősportban és a versenysportban is. Ez a nemzetközi edzőtábor pedig tovább öregbíti a város és a Shotokan Tigrisek SE hírnevét külföldön is.

Legnépszerűbb cikkek