| 2022. március. 19. | 1 perc olvasás

Nemzetközi edzőtábornak ad otthont a Shotokan Tigrisek SE

A Shotokan Tigrisek SE a Visegrádi Alapnál sikeresen pályázott egy cseh-lengyel-szlovák-magyar barátság erősítését célzó rendezvény megszervezésére. Az alap nemzetközi egyezmény alapján erősíti a tagországok együttműködését a kultúra, a tudomány és a kutatás, az oktatás, illetve az ifjúsági cserekapcsolatok területén.

A Visegrádi Alap által támogatott program célja a karate sport népszerűsítése, versenyzési lehetőség biztosítása a kezdő és haladó versenyzőknek, valamint a sportkapcsolatok építése a régióban. A szakmai programoknak a Doborjáni Ferenc Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium ad otthont.

„Harmadik alkalommal rendezzük meg a visegrádi négyek edzőtáborát, melyre Csehországból, Lengyelországból, Szlovákiából és Ausztriából is jöttek versenyzők. Pénteken több mint 100-an vettek részt az edzéseken, a mai napon pedig Magyarország több pontjáról is csatlakoztak a programhoz. Külön öröm számunkra, hogy Hiyori Kanazawa sensei, a SKIF aktuális világbajnoka ellátogatott hozzánk Japánból, annak érdekében, hogy megossza szakmai tudását a sportolókkal. A mai napon a szövetség tagjainak edzőtovábbképző konferenciát is tartunk– tudtuk meg Gáncs Krisztiántól, a Shotokan Tigrisek Sportegyesület elnökétől.

fotó: Máthé Alexandra

A edzőtábor szombati napján Csiszár Szabolcs alpolgármester is köszöntötte a résztvevőket.

„Sopron a diáksportban, a szabadidősportban és a versenysportban is rendkívül aktív, így méltán lehetünk büszkék sportolóinkra és szakembereinkre. A Shotokan Tigrisek Sportegyesület évek óta nagy sikerrel rendezi meg ezt a nemzetközi edzőtábort. Ez a rendezvény kiváló lehetőség a kapcsolatépítésre, a tapasztalatcserére, a továbbképzésre, valamint Sopron kulturális és történelmi értékeinek a megismerésére” – mondta Csiszár Szabolcs.

fotó: Máthé Alexandra

A Shotokan Tigrisek SE háromnapos nemzetközi rendezvénye a V4 Tigrisek Karate Kupával zárul vasárnap.   

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek