| 2021. augusztus. 15. | 1 perc olvasás

Nemzetközi festőtábor képei a Várkerület Galériában

Zárókiállításon mutatják be az 5. alkalommal megrendezett soproni nemzetközi festőtáborban született munkákat a Várkerület Galériában Sopronban.

A vasárnapi megnyitó eseményen a város nevében Tóth Éva önkormányzati képviselő köszönte meg a szervezőknek, Szabó Katalin soproni és Gerhard Cervenka osztrák festőművészeknek -, akik mindketten a Soproni Képzőművészeti Társaság tagjai - azt, hogy több éve irányítják és elkötelezetten szervezik a kísérleti festészet tematikus nyári alkotótáborait Sopronban.

Sopron és a Soproni Képzőművészeti Kör, majd Társaság 1897-es alakulásától szervezett formában is nyomon követhető hagyományai, Sopron szellemi közege arra késztetnek, hogy legyenek mindig olyanok, akik „egy ügy mellé állnak szívvel-lélekkel”. Sőt: megtalálják maguk az ügyet – idézte Csatkai Endrét Tóth Éva, kiemelve: a nyári alkotó festőtábor szervezői ugyanezt teszik a nem feltétlenül képzőművészeti képzettséggel rendelkező, de mindenképpen tehetséges alkotók számára.

Az egy héten át látogatható kiállítást -, amelyen a 10 résztvevőnek a tűz és a levegő témában készült munkái láthatók - Gerhard Cervenka táborvezető nyitotta meg azzal az inspirációt adó, kreativitásra késztető, az őselemek filozofikus értelmezését több szemszögből is felvillantó előadással, amelyet az alkotótábor résztvevőinek a hét folyamán tartott.

A TŰZ+LEVEGŐ tárlat augusztus 21-ig látogatható a soproni Várkerület Galériában, naponta 16 és 18 óra között (Sopron, Várkerület 19.).

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek