Nemzetközi jóganap - Sopronban is egyre népszerűbb a mozgásforma

  2021. június 20. - www.sopronmedia.hu

Az Erzsébet kertben ingyenes programok várták a kicsiket és nagyokat, ahol nemcsak a jógairányzatokkal lehetett megismerkedni, hanem sok egyéb programmal is kedveskedtek a résztvevőknek a szervezők. A jóga a tudat átalakítását, illetve a karma és az újjászületés körforgásából való megszabadulás elérését szolgáló indiai vallási módszereket és technikákat alkalmazó irányzat.

A test, a lélek és a szellem kerül harmóniába a jógázás során. Ezt Jahn Krisztina jógaoktató, a rendezvény egyik szervezője mondta el. A szakember hozzátette: egyre népszerűbb a jógázás, amely nemcsak a lélekre, hanem a fizikális egészségünkre is jótékony hatással van.

„Rengetegen végeznek ülőmunkát, gyenge hátizomzattal rendelkeznek, amelynek köszönhetően jelentkeznek a derék- és ízületi fájdalmak. A mozgáshiányos életmód miatt az ízületek beszűkülhetnek, ami idővel számos probléma forrása lehet. A jóga során lenyugszik az elme, közben mozgunk is, és olyan lélekállapotba kerülünk, amelyben gyógyító gondolataink jönnek elő, amik az életünk bármely területén segítséget nyújthatnak.

fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen részt vett Csiszár Szabolcs is. Sopron alpolgármestere hangsúlyozta, a pandémia után minden rendezvényre szükség van.
„Végre lehetőség van nagyobb rendezvények megtartására, természetesen biztonságos körülmények között, erre remek példa a mai nemzetközi jóganap soproni eseménye. Jahn Krisztina már évek óta szervezője ennek a napnak, és mi ezt a város részéről szívesen támogatjuk.

fotó: Griechisch Tamás

A reggeli órákban egy rövid köszöntő után a résztvevők közös meditációval és légzőgyakorlatokkal indítottak. A jóga alapja, hogy az elme és a test együtt dolgozik. A kellemes, reggeli nyári időjárásban gerincterápiás jógát, asthanga jógát, és hatha jógát is kipróbálhattak a mozogni vágyók.
Az eseményt pedig hangtál-meditáció zárta.

Kérem, várjon... Kérem, várjon...