| 2019. szeptember. 13. | 1 perc olvasás

Nemzetközi Lions Club találkozó Sopronban

Sopron ad otthont a Lions Club idei Tri-jumelage találkozójának. A kezdeményezést magyar, német és francia lions tagok hívták életre, hogy minden évben egyszer összegyűlhessenek, megoszthassák tapasztalataikat és egy közös jótékonysági célt is szolgálhassanak. A soproni program keretében a résztvevők tehetséges zenészek műsorát hallgathatták meg.

A látássérült- és vak szüret során betakarított szőlőből készült bor bemutatásával kezdődött a Tri-jumelage című rendezvény. A 12 éves hagyományra visszatekintő kezdeményezés középpontjában idén is nemes cél áll. - Ezen a rendezvényen fiatal zenészek számára jótékonykodunk – emelte ki Boronkay Gusztáv, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója. - Most ennek az a különlegessége, hogy mi magyarok, soproniak kitaláltuk, hogy mindenképpen sérült emberek lépjenek fel a színpadra, hogy a jó szolgálat teljes lehessen. Ezért a Soproni Petőfi Színházban tartandó gálaműsor első felvonásában német, francia és magyar vak énekesek fognak dalolni, a program második felében pedig sérült soproni emberek seregszemléjében gyönyörködhetünk – fűzte hozzá.


fotó: Griechisch Tamás

A Tri-jumelage arra is szolgál, hogy a különböző országokból érkező Lions tagok megoszthassák egymással, ki milyen célt tud igazán kreatívan szolgálni és, hogy lehetne ezt egy másik államba is átültetni. A rendezvényen beszédet mondott dr. Simon István, Sopron alpolgármestere, aki a jótékonyság fontosságáról beszélt a közönségnek. - Igazán példaértékű, hogy azok az embertársaink is bemutatkozhatnak így, akik valamilyen lelki vagy testi okból különböznek a többiektől – emelte ki. - Örömmel és motivációval tölti el őket az, hogy embertársaik szeretettel figyelik a bemutatkozásaikat – fűzte hozzá.


fotó: Griechisch Tamás

A rendezvény során a résztvevők Sopron történelmével is megismerkedhettek - Dr. Németh Ildikó, a Soproni Múzeum tudományos munkatársa bemutatta az érdeklődőknek, hogy a város, milyen gazdag épített és természeti kincsekkel rendelkezik.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek