Nemzetközi online KATA-versenyen bronzérmes Pantelics Bence

Mozgalmas hétvégén vannak túl a castrumos harcosok. Október 22-én rendezték a 2. Online Nemzetközi Kata Bajnokságot, ahol Pantelics Bence a felnőtt kategóriában bronzérmet szerzett. Eközben a két válogatott versenyző Cegléden készült az MKKSZ nemzeti válogatottjával a novemberi Shinkyokushin Európa-bajnokságra.

A COVID alatt bevezetett online formagyakorlat-verseny újabb mérföldkövéhez érkezett a nemzetközi Shinkyokushin mezőny. (Az első ilyen versenyen Bence ezüstéremmel gazdagította éremtábláját.) Most 16 országból több mint 400 versenyző nevezett a rangos versenyre. Pantelics Bence a felnőtt férfi kategóriában 32-es* tábláról küzdötte fel magát a legjobb 4 közé.
*A 32-es tábla azt jelenti, hogy a versenyzők egyenes kieséses rendszerben előbb a legjobb 16, majd a 8 -4 -2 közé kell, hogy bejussanak, ha aranyérmet szeretnének.

Bencét négyszer szólították a bírák a ZOOM-rendszeren zajló online versenyen, amit közben a YouTube-csatornán a nézők is követhettek. Mind a 4 formagyakorlatot hibátlanul hajtotta végre.
A versenyen nem csak Európai versenyzők mérettették meg magukat, hanem Kazahsztánból és Brazíliából is voltak nevezők.

A III. helyezéssel járó serleget Litvániából az EKO bírói postán fogják elküldeni az ifjú kapuvári mesternek.

Gőzerővel készülnek az utánpótlás-Európa-bajnokságra

Szombaton reggel a Castrum 2 utánpótlás válogatott versenyzője (Serfőző Hanga Niobé és Hoffer András) Ceglédre utazott, hogy az MKKSZ nemzeti válogatottjával tölthessenek el egy napot és közösen készüljenek csapattársaikkal a novemberi Shinkyokushin U16, U18, U20-as Európa-bajnokságra. A 2x 2,5 órás edzéseken a válogatott edzők folyamatosan adták az "ingereket" a versenyzőknek, és igyekeztek a maximumot kihozni a jelenlévő harcosokból. Cél: a kontinens viadalon való remek szereplés!

  " - Jó lenne mindenhol ott lenni! Persze ez lehetetlen. Bence online versenyét én is a technika segítségével kísértem nyomon. Németh Veronika, és Sipőcz Anna segítették őt a verseny során, és a versenyek közben telefonon tartottuk a kapcsolatot. Remek eredmény volt, és nagyon büszke vagyok erre az újabb nemzetközi sikerre. Még mindig szükségünk van technikai fejlesztésre, hogy a világítás és streaming követelményeket említsem csak. Igyekszünk szépen lassan minden körülményt előteremteni.
Az utánpótlás-válogatottjainknak még 2 hetük van a kontinensviadalig. Kihasználunk minden edzésehetőséget, hogy szép eredménnyel térhessünk haza Szófiából novemberben"
 - kaptuk a tájékoztatást Sensei Pantelics Pétertől, a Castrum SC Kapuvár elnökétől és edzőjétől.

Legnépszerűbb cikkek