| 2021. január. 22. | 1 perc olvasás

Nemzetközi porondon is veretlen a Sopron Basket

A Sopron Basket pénteken harminc ponttal legyőzte a francia Basket Landes csapatát a női kosárlabda Euroliga hatodik fordulójában a bourges-i buborékban, ezzel továbbra is százszázalékos. A soproniak legutóbb február végén az olasz Famila Schio ellen veszítettek tétmérkőzést.

A kontinentális sorozatban a magyar bajnok öt forduló után százszázalékos volt, így csoportelsőként és biztos negyeddöntősként várta a csoportkör utolsó fordulóját. A két együttes decemberi, soproni összecsapását Gáspár Dávid vezetőedző együttese nyerte 70-59-re.
A pénteki találkozón a Landes a hetedik percben, 10-8-nál vezetett utoljára, azt követően ellépett a Sopron, amely a második negyedben is percről percre növelte előnyét. A franciák hárompontosokkal igyekeztek csökkenteni a hátrányukat, de a nagyszünetben már 45-28-ra vezetett a magyar együttes.
A harmadik és a negyedik játékrészben is volt egy-egy olyan négyperces szakasz, amikor csak a soproniak találtak a gyűrűbe, így végül mind a négy negyedet, illetve a mérkőzést is magabiztosan nyerték.


A Sopron az oda-visszavágó rendszerű negyeddöntőben a B csoport másodikjával, az ugyancsak francia Lyon-ASVEL együttesével csatázik majd a négyes döntőbe jutásért.A D csoport állása:
1. Sopron 12 pont/6 mérkőzés, 2. Galatasaray 7/5, 3. Landes 6/5, 4. Bourges (francia) 5/4A szöveg módosításához kattintson ide!

Legnépszerűbb cikkek