| 2018. január. 10. | 1 perc olvasás

Nemzetközi siker a Fáyban

A Soproni Szakképzési Centrum Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakgimnáziumának 9. évfolyamos kéttanítási nyelvű közgazdasági osztálya első helyezéseket hozott el a Nemzetközi Adventi Matematikaversenyről.

A verseny 2017.december 1-jétől december 24-éig tartott, és ezen időszak alatt a diákoknak minden nap egy-egy adventi mesébe foglalt matematikai feladványt kellett megoldaniuk. A feladatok sokrétűek voltak, és felölelték a matematika számos szakterületét, mint például a számelméletet, a geometriát, a gráfelméletet és a matematikai programozást. A kihívás nemzetköziségét jól mutatja, hogy több mint 30 ország tanulói vettek részt a versenyen.

A 9.K osztály tanulói összesen 473 feladatot oldottak meg, ezek közül 428-at helyesen. Összeségében 90,48%-os eredménnyel zárták a versenyt, amelyre Keszeg Attila tanár készítette fel őket.

Az egyéni versenyben a 9. évfolyamos külföldi indulók közül Bögöthy Barnabás és Hargitai Gergely 100%-os feladatmegoldási eredményükkel első díjat kaptak, akikre igazán büszke a fáys közösség. 

A fotón Hargitai Gergely és Bögöthy Barnabás (b-j)
A fotón Hargitai Gergely és Bögöthy Barnabás (b-j)

Legnépszerűbb cikkek