| 2022. január. 10. | 1 perc olvasás

Nemzetközi siker a Soproni Egyetem hallgatójától

A Soproni Egyetem végzős, gazdasági informatikus hallgatója, Puteáni-Holl Ákos nemrégiben sikeresen vett részt az angol Papareact, Idein Solutions által meghirdetett nemzetközi informatikai megmérettetésén. Az online színtéren zajló többnapos kihívás feladatai között egy Web 3 alapokon működő oldal fejlesztése is szerepelt, ezt a technológiát az internet egyik új lépcsőfokának is tartják.

A Soproni Egyetem hallgatója olyan weboldalt fejlesztett, ahol a személyes adatok magánhálózatok általi adatgyűjtése nélkül lehet biztonságosan pénzügyi tranzakciót indítani - elhárítva annak a veszélyét, hogy a megadott információk harmadik, marketingtevékenységet elemző félhez vagy még rosszabb esetben egy adathalászhoz kerüljenek ki.

Puteáni-Holl Ákos metamask, azaz kriptovalutás fizetésre alkalmas oldalával több ezer résztvevő közül lett a legjobb, amit 500 amerikai dollár készpénzzel és 900 angol font értékű további képzési lehetőséggel honoráltak.

Hallgatónk tervei között szerepel az egyetem mesterképzésének elvégzése, illetve egy nemzetközi kutatóintézet gyakornoki programjában való aktív részvétel. Emellett szeretné megszerzett tudását bővíteni a webfejlesztési technológiák területén, ehhez a fejlődéshez pedig hatalmas segítséget nyújt a Soproni Egyetemen megszerzett ismeretanyag és a szaktanárok folyamatos mentorálása.

Az elkészült weboldalt ezen a címen lehet megtekinteni, amely a metamask Google Chrome bővítménnyel használható.

Legnépszerűbb cikkek