| 2017. február. 15. | 1 perc olvasás

Nemzetközi tornáról hozták haza az ezüstöt a soproni fiúk!

Második helyen zárta a Soproni Tigrisek SE gyerek csapata a Nemzetközi Peak kupát Marosvásárhelyen.

A nagy érdeklődés mellett megtartott Peak Kupa igazi kihívás volt minden korosztályos csapat számára, hiszen igazán erős mezőnyben kellett helytállni. A soproni fiatalokra méltán lehetünk büszkék, hiszen igazán sportszerűen, nagy lelkesedéssel és koncentrált játékkal öregbítették városunk sportéletének hírnevét a nemzetközi kosárlabda tornán.

Csoportmeccsek:

Soproni Tigrisek - PBA Panathinaikos 48-27
Gladius 1 - Soproni Tigrisek 15-53
Together TG Mures - Soproni Tigrisek 12-52

Halász Tamás edző:- Az eredmények alapján úgy tűnhet hogy nagyon könnyedén nyertük a csoportunkat, de azért el kell mondani hogy nagyon sokat kellett dolgozni az elsőségért. Mindegyik csapat koncentráltan küzdött és kőkeményen védekezett ellenünk, abszolút nem adták könnyen magukat.

Legjobb négybe jutásért:

Soproni Tigrisek - BC Mures 35-26

Halász Tamás edző: - Itt már az eredményen is látszik hogy nem volt könnyű mérkőzés. BC Mures csapata azon kívül hogy, egész pályás agresszív letámadást alkalmazott ellenünk végig, nagyon okosan játszottak, ez társult egy nagyon jó szerkezettel.

Döntőbe jutásért:

Soproni Tigrisek- Pioesti Basketball 35-21

Halász Tamás edző: - Ezen a mérkőzésen nagyon fegyelmezetten és odafigyelve játszottunk, aminek meg is lett az eredménye hiszen egy igen erős csapatot sikerült 14 ponttal megvernünk.

Döntő:

Soproni Tigrisek - UBT Cluj Napoca 35-36

Halász Tamás edző: - Fájó egy pontos vereséget szenvedtünk a döntőbe, amit nehéz feldolgozni. Attól függetlenül hogy pont a döntőbe nem sikerült támadásban azt csinálni amit szerettünk volna, le a kalappal a fiúk előtt mert óriásit küzdöttek 700 ember előtt. Ami számomra és az ott lévő pár szülő és stábtag számára is megható pillanat volt, amikor a srácok a Magyar himusz hallatán átkarolták egymást és várták a küzdelmet. Köszönöm a srácoknak az élményt.


fotó: Soproni Tigrisek SE.

Legnépszerűbb cikkek