| 2022. április. 9. | 1 perc olvasás

Nemzetközi versenynek adott otthont a Lőver Uszoda

Nemzetközi versenynek adott otthont a Lőver Uszoda. A Széchy Tamás Sportiskola szervezésében megvalósult I. Lőver Kupán 17 hazai és 8 külföldi klub képviseltette magát. A nők hét, míg a férfiak nyolc korcsoportban mérték össze tudásukat a medencében.

 „ Az uszoda kiváló adottságait kihasználva a jövőben is több hazai és nemzetközi versenyt szeretnénk rendezni. A mai versenyen 25 klub versenyzői vesznek részt. Külön öröm számunkra, hogy Ausztriából és Szlovákiából is érkeztek a megmérettetésre – mondta el Kókai Zsolt, a Széchy Tamás Sportiskola szakosztályvezetője. 

A megnyitón Csiszár Szabolcs alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.

„Az úszás - mint alapsportágunk - az egyik legnagyszerűbb eszköz, hogy sportosan és egészségesen élhessünk. Fontos, hogy minden gyermek megtanuljon úszni, ezért is indította el a magyar kormány, a Magyar Úszó Szövetséggel karöltve, az Úszó Nemzet Programot, melyben Sopron is aktívan részt vesz. Kiváló szakemberekkel koordináljuk ezt a programot annak érdekében, hogy sok gyermek átérezhesse az úszás örömét. A mai napon egy újabb színvonalas versenynek ad otthont a Lőver uszoda, ahol a jövőben is számtalan hazai és nemzetközi megmérettetésnek lehetünk majd a tanúi” – hangsúlyozta Csiszár Szabolcs.

fotó: Máthé Alexandra

Az első három helyezettet korcsoportonként éremmel jutalmazták.  

fotó: Máthé Alexandra

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek