| 2022. augusztus. 28. | 1 perc olvasás

Népszerű a nyáresti szabadtéri mozi a Jerevánon

Két filmet is láthatott a soproni Jereván lakótelep közönsége a szabadtéri mozinak immár több éve kiválóan bevált helyszínen, a szolgáltatóház átriumában.

A történeti források alapján készült, Akik a hazára voksoltak film egy őszinte vallomás a hazaszeretetről és megerősít mindenkit abban, hogy nincs vesztett ügy és a közösség számára nincs leküzdhetetlen nehézség – mondta el köszöntőjében Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat elnöke.
A filmet – amely a soproni népszavazás 100. évfordulójára készült - minden soproninak látnia kell – tette hozzá az önkormányzati képviselő. A magyar nemzet történelmének is fontos eseménye máig meghatározó Sopron számára és érezhetően nagyon a hatása alá kerülnek a soproni nézők. Egy akkori fiatal, ifjabb Krug Lajos által lejegyzettek alapján készült dokumentumfilmben számos jeles soproni szakértő, történész - Ujváry Gábor, Tóth Imre, Sarkady Sándor, Dominkovits Péter, Fiziker Róbert, Krisch András - is megszólal, amitől az országos hírnévre is immár szert tett film a soproniaknak még személyesebb élményt jelent.

Az eseményen Csiszár Szabolcs alpolgármester is köszöntötte a résztvevőket. Mint olyan, aki kisgyermekkorától a Jerevánon nőtt fel, köszönetét fejezte ki a településrész élénk közösségi és kulturális életének folyamatos és elkötelezett szervezéséért Tóth Éva képviselőnek és a részönkormányzatnak, egyúttal hangsúlyozta, annak a folyamatos munkának a jelentőségét, amelyet a város a településrészre fordít.
 

Fotó: Griechisch Tamás

A népszerű szabadtéri filmvetítés második részében a Mamma mia! – Sose hagyjuk ABBA zenés film teremtett vidám perceket a közönségnek. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek