| 2022. július. 7. | 1 perc olvasás

Népszerű az erdei iskola természetjáró tábora

„Oktatással a természet oldalán.” Ezzel a mottóval indult a tábor az Erdő Házában. A programokon a gyerekek testközelből is megismerkedhettek a Soproni-hegység élővilágával.

Szinte már hagyomány, hogy a Tanulmányi Erdőgazdaság Muck Endre Erdészeti Erdei Iskolája gyerektábort rendez nyáron. Idén négy turnus alatt összesen több mint 100 gyermek töltheti a nyári szünidejét az Erdő Házában.

Fotó: Máthé Alexandra

Dr. Takács Viktor, a TAEG Zrt. Erdészeti Erdei Iskolájának vezetője elmondta, hogy a helyszín rengeteg új lehetőséget rejt magában. A gyerekek rengeteg élményt visznek haza az Erdő Házából és az azt körülvevő erdőből. A Várhely, a Muck-magaslat mind a táborhoz tartozó rész, így igazán gazdag a kínálat a természetközeli helyekből. Vannak erdészeti, vadászati és természetismereti programok is, de kézműveskedünk is a gyerekekkel.

Akik ebben a táborban részt vesznek, már máshogy fognak a környezetükhöz viszonyulni, más szemmel fogják látni az erdőket és az állatokat.
Fotó: Máthé Alexandra

A résztvevők között vannak olyan gyerekek, akik már évek óta visszajáró vendégnek számítanak a táborban, de minden évben valami újat tapasztalnak.

Galántai Réka és Veronika már több éve járnak a táborba. Elmondták, hogy nagyon szeretnek ide járni, hisz izgalmas programokon lehet részt venni. Szeretik a barkácsolást és a kirándulásokat is, mert jókat lehet beszélgetni közben, és itt akkor sincs gond, ha esik az eső, mert az erdő akkor is szép.

Fotó: Máthé Alexandra

A tábor népszerűségét az is mutatja, hogy nagyon hamar beteltek a férőhelyek.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek