Népszerű volt a 6. Sopron Trail

Idén is szép számú nevezővel indult el a Sopron Trail terepfutó verseny. Több távon is indulhattak a résztvevők futószámokban és túraszámokban is. A mozgás népszerűsítése mellett Sopron természeti értékeinek bemutatása is a célok között szerepelt.

fotó: Griechisch Tamás

Remek hangulatú versenyen vehettek részt azok, akik leadták nevezésüket a Sopron Trailre. Az esemény idén is népszerű volt, annak ellenére, hogy a pandémia miatt két évig szünetelt a megmérettetés, mondta el Takács Tibor szervező.

„Sajnos a covid miatt két évet kénytelenek voltunk kihagyni. Elsősorban amatőröknek rendeztük a versenyt, de profik is elindultak a mai napon. Szeretnénk népszerűsíteni a mozgás ezen formáját. 6, 11 és 26 kilométeres távokban indulhattak a futók, ugyanezek a távok túraként is teljesíthetőek. Gyermek futamot is rendeztünk, így kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhatták magukat 

- tette hozzá Takács Tibor.

fotó: Griechisch Tamás

A sport mellett a környezeti értékek bemutatása is fő szempont volt. Magas Ádám önkormányzati képviselő hangsúlyozta: különleges lehetőséget biztosít a Soproni hegység a futáshoz és a túrázáshoz.

„Nagy öröm, hogy idén ilyen szép számmal vettek részt a 6. Sopron Trail versenyen. A futás és a túrázás népszerűsítése rendkívül fontos; nagy eredmény, hogy ennyi gyermeket ihletett meg a mozgás öröme a mai napon. Egyedi természetbeli értékekkel rendelkezik Sopron és térsége, ez a verseny ezt is megmutatja a résztvevőknek – emelte ki Magas Ádám.

fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen részt vett Csiszár Szabolcs alpolgármester és Abdai Zsolt önkormányzati képviselő is. A megmérettetés végén minden gyermeket díjaztak. A felnőttek közül a legjobbak teljesítményét érmekkel, valamint ajándékokkal ismerték el, melyeket Magas Ádám és Abdai Zsolt adtak át.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek