| 2020. augusztus. 19. | 2 perc olvasás

Népszerű volt idén is a nyári napközi

Nyolc héten át biztosított gyermekfelügyeletet idén is a soproni önkormányzat és a Soproni Tankerületi Központ közös szervezésű a nyári napközije, amelynek ezúttal is a Gárdonyi Géza Általános Iskola épülete adott otthont. A foglalkozásokon, kirándulásokon naponta 200-220 gyermek vett részt.

Nyolc héttel ezelőtt indult és most zárult a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Soproni Tankerületi Központ közös szervezésében megvalósult nyári napközi. A programoknak, foglalkozásoknak ezúttal is a Gárdonyi Géza Általános Iskola falai adtak otthont, de a lurkók az intézmény falain kívül is tartalmas programokon vettek részt. A nyári napközi népszerűségét mutatja, hogy az elmúlt nyolc hétben naponta mintegy 200-220 gyermek vett részt a foglalkozásokon – emelte ki az intézményben dr. Farkas Ciprián polgármester, aki Csiszár Szabolcs alpolgármesterrel tett szerdai látogatásán találkozott a gyermekekkel is.

Hozzátette, hogy az idei év a koronavírus miatt speciális volt a tábor szempontjából is, de az önkormányzat ezúttal is úgy próbált segíteni a soproni családokon nyáron, hogy aki nem tudja megoldani gyermeke elhelyezését, a nyári napközi igénybevételével legyen segítsége, alternatívája. Ez egy komoly lehetőség és szerencsére sokan is éltek vele – fogalmazott a városvezető.

Dr. Farkas Ciprián kiemelte, hogy idén 24 millió forintot biztosított a gyermekfelügyeletre az önkormányzat. Ez a gyermekfelügyelet azonban nem csak egyfajta gyermekmegőrzést jelentetett, hiszen kirándultak, múzeumban és moziban is jártak a gyermekek.

A polgármester megköszönte a Gárdonyi Géza Általános Iskola tantestületének és a Soproni Tankerületi Központnak a szervezést, egyben ígéretet tett arra, hogy jövő nyáron is lesz nyári napközi.

Mák Tünde táborvezető arról beszélt, hogy idén is próbáltak színes programokat szervezni a gyermekeknek és egyebek mellett eljutottak Fertődre is, ahol az Esterházy-kastély gyógynövénykertjének rejtelmeit is megismerhették a legkisebbek.

Az új típusú koronavírus-járvány miatt még nagyobb hangsúlyt fektettek a higiénés szabályok betartására, minden tanteremben és mellékhelyiségben kézfertőtlenítő folyadékot helyeztek el, emellett a fertőtlenítést kilenc darab automata készülék is segítette.

Legnépszerűbb cikkek