| 2019. február. 4. | 1 perc olvasás

Néptánc flashmob a soproni áruházban

A közelmúltban, agyagosszergényi fiatalok közösen alapítottak egy néptánccsoportot, amely az Agyagosszergényi Kiss István Néptáncegyüttes nevet viseli. Fontosnak tartják, hogy a néphagyományok az ember mindennapjainak részévé váljanak, legyen az maga a néptánc, különböző szokások vagy az éneklés öröme, amelyeket közösségi szinten tudnak bevonni a hétköznapokba.

A lelkesedésből és kitartásból nincsen hiány, amiről az is tanúbizonyságot tesz, hogy tehetségüket és kreativitásukat felhasználva flashmobot szerveztek a soproni Tesco áruházban. Ennek az apropója az említett bevásárlóközpont által meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” pályázat, ami helyi civil szervezeteket segít abban, hogy közösségépítő szerepüket minél hatékonyabban tudják betölteni. A projektben az együttes a szintén Agyagosszergényben működő Közi Horváth József Népfőiskola segítségével vesz részt.  

A fiatalok szombat este hat órakor, teljesen váratlanul élő zenei kíséretre agyagosszergényi táncokkal lepték meg a vásárlókat, amellyel szívmelengető élményt szereztek a jelenlévőknek. Ez az apró kedvesség részben a bemutatkozás jegyében zajlott, továbbá felhívták arra a figyelmet, hogy mennyire fontos és nagy előrelépés lenne számukra, ha a február 17-ig tartó szavazást ők nyernék.

Legnépszerűbb cikkek