| 2023. november. 21. | 1 perc olvasás

New Yorkban futotta le a maratont a licista öregdiák

A líceumi érettségi után jogi diplomát szerzett, egy évet ügyvédjelöltként dolgozott Sopronban, majd a nagy kaland vette kezdetén Fábián Anna számára.

Már második éve Las Vegasban él, nemrég pedig a híres New York-i maratont is teljesítette.

Bár mindig is sportolt valamit, sosem versenyszerűen, inkább a maga örömére. Fábián Anna kosarazott, lovagolt, úszott, kipróbált más sportágakat is, végül a futás volt az, ami tartósan az élete részévé vált.

Fábián Anna elmesélte, hogy itthon öt-tíz kilométereket teljesített, ennyi esett jól. De amikor kiköltözött Las Vegasba, ahol munkáltatója, a családfő is fut, ő is egyre hosszabb távokat gyűrt le. Az apuka már több maratonon volt túl, amikor őt is benevezte februárban egy Las Vegas-i félmaratonra . A soproni lánynak az volt az első futóversenye - de korántsem az utolsó.

Amikor jelentkeztem, még elképzelni sem tudtam, hogy én valaha ennyi kilométert lefutok. Az edzéstervem úgy nézett ki, hogy mindennap futás és heti egy alkalommal hosszú futás, utóbbi folyamatosan növekedett két-három kilométerrel.

Folytatta a maratonfutó jogász: "Kezdődött tíznél, és felment egészen harmincig. Mire eljött a maraton ideje, már egyáltalán nem volt megerőltető harminc kilométernél is többet teljesíteni. A New York-i startvonalnál is arra gondoltam, hogy most teljesítem egy hosszú futásomat, csak megint növelem a távot. Egyébként a gimis testnevelő tanárunk, Horváth József és egy kolléganője segítette tanácsaival a felkészülésemet."

Legnépszerűbb cikkek